"BAE, F-35 almak istiyor"

Dün İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "İsrail'in BAE'ye F-35 satın aldıracağı" iddialarını reddetmişti, bugün ABD Başkanı Donald John Trump, "BAE, F-35 satın almak istiyor." dedi.

DÜNYA 20.08.2020, 08:56
"BAE, F-35 almak istiyor"

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald John Trump, BAE'nin (Birleşik Arap Emirlikleri) kendilerinden F-35 savaş uçağı satın almak istediğini ve bu konuyu değerlendirdikleri bildirdi.

Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenleyerek gündemi değerlendiren ve gazetecilerin sorularını cevaplandıran ABD Başkanı Donald John Trump, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) F-35 savaş uçağı satın almak istediğine dair iddialara da açıklık getirdi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) kesinlikle F-35 savaş uçaklarının parasını kolaylıkla ödeyecek gücünün olduğunu belirterek, bunun iyi bir şey olduğunu çünkü birçok kez ülkelerle 10 centlik anlaşmalar yaptıklarını, istediklerini verdiklerini ancak sonra paraları olmadığı için ödeme yapamadıklarını ifade etti.

Tom Cruise esprisi

"Bazı pilotlarla konuştum. Pilotlar bana, F-35'lerin en büyük avantajının hava savunma sistemlerinde görülmemesi olduğunu söyledi." diyen ABD Başkanı Donald John Trump, "Konuştuğum pilotlar Tom Cruise'dan daha iyi görünüyordu." esprisini yaptı.

Birleşik Arap Emirlikleri'ne F-35 savaş uçağı satışı konusunda ABD Başkanı Trump, BAE'nin F-35 satın almak istediğini, neler olacağına bakacaklarını ve konuyu değerlendireceklerini belirterek, "BAE, Orta Doğu'daki barış konusunda büyük bir avantaj sundu." dedi.

Filistinsiz barış!

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında ilişkilerin tamamen normalleştirilmesi için sağlanan anlaşma gibi Suudi Arabistan'ın da böyle bir anlaşmaya yanaşıp yanaşmayacağının sorulması üzerine Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald John Trump, birçok ülkenin hızlı bir biçimde İsrail ile anlaşmaya gelmeye başladığını, hepsi geldiğinde İran'ın da anlaşmaya yanaşacağını ve Orta Doğu'da barış olacağını ileri sürdü.

BAE veliaht prensi Muhammed bin Zayed F-35

Yorumlar (0)