BAE'den Hz. Muhammed'e alçak iftira!

BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el-Nehyan’ın paralı gazetecisi Hamad Al Mazrouei, Hz. Muhammed'e alçak iftiralarda bulundu. İsrail gazetesine röportaj veren Hamad Al Mazrouei, 629'da Hayber Yahudilerinin Hz. Muhammed tarafından Medine'den ihraç edilerek haklarının gasp edildiğini ileri sürerek, "İsrail'den özür diliyorum" dedi. Skandal açıklamalar bununla sınırlı değil...

DÜNYA 23.10.2020, 09:55
BAE'den Hz. Muhammed'e alçak iftira!

İsrail ile BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) arasında imzalanan ilişkilerde normalleşme anlaşması hızla ikili iş birliklerine evrilirken BAE cephesinden İsrail'e güzelleme yapmak adına İslam'a ve Peygamberine iftira ve hakaretler başladı.

İsrail ile ikili ilişkilerini İslam, Peygamber ve Müslüman karşıtlığı zemininde ilerleten BAE, skandal adımlarına bir yenisini ekledi.

Hz. Muhammed'e kahpece iftiralar

"BAE Veliaht Prensi'nin paralı gazetecisi" olarak bilinen ve Muhammed bin Zayed el-Nehyan'ın söyleme ihtiyacı hissettiği ne varsa onun yerine dile getiren Hamad Al Mazrouei, İsrail gazetesine verdiği röportajda tarihi çarpıtarak Hz. Muhammed'e açıkça iftira attı.

Hz. Muhammed'in "Hayber'de Yahudilerin hakkını gasp ettiğini" söyleyen Hamad Al Mazrouei, "O (Hz. Muhammed) onları (Hayber Yahudilerini) 629'da Medine’den kovdu." diyerek Hayber Yahudileri için İsrail’den özür dilediğini belirtti.

"Yahudilere tazminat ödeyin"çağrısı

Hamad Al Mazrouei'nin röportajını takip ederken "Daha ne kadar alçalabilir" denecekken çok daha alçalarak Riyad yönetimine "Yahudilere tazminat ödeyin" çağrısında bulundu.

Hamad Al Mazrouei, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud ile Veliaht Prens Muhammed bin Selman bin Abdülaziz el-Suud’un başını çektiği Riyad yönetimine seslenerek, Yahudi örgütlerine tazminat ödeme çağrısında bulundu.

"Hicaz topraklarının gerçek sahibi Yahudilerdir"

Hayber Yahudilerinin o dönem paralarını, mallarını, mülklerini, işlerini ve evlerini kaybettiklerini söyleyen Hamad Al Mazrouei, Hicaz topraklarının gerçek sahiplerinin de Hayber Yahudileri olduğunu savunarak, Suudi yönetiminin şimdi Yahudilere vatandaşlık vermesi gerektiğini hatta maddi tazminat ödemesi gerektiğini ifade etti.

Tepki gelince "Zayed'in emri ile" imasında bulundu

Hz. Muhammed'e yönelik iftira ve peşinden yaptığı çağrılara büyük tepki gelmesi üzerine Hamad Al Mazrouei, sosyal medya hesaplarından peş peşe paylaşım yaptı.

Hamad Al Mazrouei, "açıklamalarının sadece kendi fikirleri olmadığı, Zayed'in emri ile bu açıklamayı yaptığı" imasında bulundu.

Bu açıklamaları da tepki gören Hamad Al Mazrouei, bu kez de "Yanlış çeviri yapıldı" diyerek çark etti.

İsrail'de kahraman gibi karşılandı

Röportajın ardından İsrail’e giden paralı gazeteci Hamad Al Mazrouei, havalimanında İsrailli ünlü isimler tarafından "kahraman" gibi karşılandı.

Yorumlar (0)