BAE'den ABD'ye: Dostlar, Libya'da Türkleri durdurun!

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (ABD) ABD Büyükelçisi adına Amerikalı yetkililere yollanan mesajda, Türkiye'nin Libya'da yürüttüğü faaliyetlerin kontrol edilmesi gerektiği ifade edildi. Bu mesajın, "Dostlar" kelimesiyle başladığı fark edildi. 

DÜNYA 30.06.2020, 09:35
BAE'den ABD'ye: Dostlar, Libya'da Türkleri  durdurun!

Türkiye'nin Libya'da desteklediği Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) başarısı, Mısır, Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ülkelerin huzursuz olmasına yol açtı. 

Yayınlanan bir belgede, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Libya'daki durumun Fayiz es-Serrac liderliğindeki Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ve Türkiye'nin aleyhine dönüştürülmesi için lobicilikle uğraştığı fark edildi. 

"Libya'da durum daha da kötüye gidebilir"

Ortaya çıkarılan bir e-postada, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Libya'da ABD ile Türkiye'yi karşı karşıya getirmesi hedeflediği anlaşıldı. 

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ABD Büyükelçisi Yousef Al Otaiba adına ABD'li yetkililere yollandığı öğrenilen e-postada, Türkiye'nin Libya'da yürüttüğü faaliyetlerin kontrol edilmesi gerektiği yoksa durumun daha da kötüye gidebileceği ifade edildi. 

"Türkiye kışkıtma faaliyetleri yürütüyor"

Büyükelçi Otaiba'nın ABD'li yetkililere gönderdiği mesajın, "Dostlar" kelimesiyle başladığı fark edildi. 

Söz konusu e-postada, Türkiye'nin Sirte yakınlarında kışkırtma faaliyetlerini yürüttüğü ve donanma gemilerini kıyıya sürdüğü belirtildi. 

Bu faaliyetlerin Mısır'ın Libya'ya girmesi amacıyla bilerek gerçekleştirildiği ve artık Mısır'ın da bunu ciddi olarak düşündüğü ifade edildi. 

"Türkiye ile Mısır çatışabilir"

Türkiye ile Mısır arasında direkt bir askeri çatışma gerçekleşebileceği aktarılan e-postada, bunun olması halinde Libya'daki durumun 100 kat daha kötü hale geleceği kaydedildi.

"Libya'yı savaşın içerisine çekmeye çalışıyor"

Türkiye tarafından Libya'ya "teröristler" yollandığı, bu nedenle ülkede yaşanan çatışmaları alevlendirdiği, ayrıca Mısır'ın Akdeniz kıyılarına yakın kısımlarına gemileri getirerek Libya'yı savaşın içerisine çekmeye çabasında olduğu gibi asılsız iddialarda da bulunuldu. 

Yorumlar (0)