BAE Büyükelçiliği duyurdu: Trump son günlerinde anlaşmayı imzaladı

Birleşik Arap Emirlikleri Washington Büyükelçiliği, Trump’ın görevinin son günlerinde F-35 tipi savaş uçağı ve SİHA’ların dahil olduğu 23 milyar dolarlık bir “savunma paketi”ni imzaladıklarını kaydetti.

DÜNYA 23.01.2021, 10:14 24.01.2021, 09:31
BAE Büyükelçiliği duyurdu: Trump son günlerinde anlaşmayı imzaladı

Birleşik Arap Emirlikleri Washington Büyükelçiliği tarafından web sayfasında Amerika Birleşik Devletleri Eski Başkanı Donald Trump’ın son zamanlarında ABD ile gerçekleştirilen “savunma paketi” anlaşmasına dair bir açıklama paylaşıldı.

Birleşik Arap Emirlikleri’ne 23 milyar dolarlık silah satışı

Yapılan açıklamada Birleşik Arap Emirlikleri’yle F-35 tipi savaş uçağı ve SİHA’ları içeren 23 milyar dolarlık “savunma paketi” anlaşmasının imzalandığı bilgisi paylaşıldı.

Başkanlığının son günlerinde imzayı attı

Yapılan açıklamada, teknik özellikler, maliyetler ve beklenen teslimat programları da dahil olmak üzere satın alma şartlarının salı günü onaylanıp kesinleştiği bilgisi paylaşıldı.

Sözleşmede 10,4 milyar dolar değerindeki 50 F-35 tipi savaş uçağının, 2,97 milyar dolar değerindeki 18 MQ-9B SİHA’nın ve 10 milyar dolarlık çeşitli mühimmatların yer aldığı ifade edilirken, Birleşik Arap Emirlikleri’nin gerginliği azaltmak ve yeni bir bölgesel diyalog kurmaya ilişkin isteği de teyit edildi.

Yorumlar (0)