Azil sürecinde sıra Trump'ın savunmasında

Senato'daki 5. gününe giren azil sürecinde ABD Başkanı Trump cephesi savunmalara başladı.

DÜNYA 25.01.2020, 23:55
Azil sürecinde sıra Trump'ın savunmasında

ABD'de Başkan Donald Trump'ın azil yargılaması süreci, Senato'daki 5. gününe girdi. Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Adam Schiff'in başında olduğu 7 Demokrat Parti temsilcisinden olan savcıların sunumlarının ardından, Trump tarafı ilk kez söz almaya başladı.

Avukatları azil süreci için "siyasi motivasyonlu" dedi

ABD Başkanı Trump adına 2 saatlik bir sunum yapan avukatlar, başkanın Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky'yle yaptığı telefon görüşmesinde "kesinlikle yanlış bir şey yapmadığını" savundu ve bu görüşmede ulusal çıkarlara zarar vermediğini, ancak Demokratlar tarafından başlatılan azil sürecinin "siyasi motivasyonlu" olduğunu öne sürdü.

"Demokratlar bugün buraya gelerek seçim sonuçlarını değiştirmek istedi"

Beyaz Saray avukatlarından biri olan Pat Cipollone, Demokrat Partilileri 2016'da kaybettikleri başkanlık seçiminin sonucunu değiştirmeye çabalamakla suçladı ve "Demokratlar, bugün buraya gelerek aslında Ukrayna toplantısının ardından seçim sonuçlarını değiştirmek istedi. Sizden seçimi iptal etme, seçime müdahale etme ve ABD Başkanı'nı görevden almanızı isteyerek görevlerini tamamen sorumsuzca kötüye kullanıyorlar" diye konuştu.

Sıra senatörlerin soru sormasına gelecek

ABD Başkanı'nın avukatları, Trump'ın savunmasını Pazartesi ve Salı günleri devam ettirecek. Avukatların savunmalarını toplamda 24 saat içinde yapmaları gerekiyor. Her iki tarafın da savunmaları bittikten sonra ABD Senatörleri, hafta içi soru sorma aşamasına geçecek. Senatörlerin iddia ve savunma makamlarına soru sormak için 16 saati olacak.

Senato'daki sunumlarını Cuma günü tamamlayan Demokratlar, ABD Başkanı'nın Ukrayna Cumhurbaşkanı'yla yaptığı telefon görüşmesinde anayasayı ihlal ettiğini, bu yüzden de görevden alınması gerektiğini savunuyor.

Yorumlar (0)