"Azil süreci Senato'ya gelir gelmez hızlıca son bulacak"

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Başkan Donald Trump hakkında yürütülen azil sürecini "partizan bir saçmalık" olarak nitelendirerek, "Senatoya gelir gelmez hızlı bir şekilde ölecek ve hızlıca son bulmasını sağlamak için elimden geleni yapacağım." dedi.

DÜNYA 14.12.2019, 23:56 15.12.2019, 00:36
"Azil süreci Senato'ya gelir gelmez hızlıca son bulacak"

Graham, CNN televizyonuna ABD Başkanı Trump'a yönelik azil süreci hakkındaki açıklamalarda bulunarak "Senatoya gelir gelmez hızlı bir şekilde ölecek ve hızlıca son bulmasını sağlamak için elimden geleni yapacağım." ifadesini kullandı.

"Partizan bir saçmalık"

Azil sürecini "partizan bir saçmalık" olarak nitelendiren ve Senato'ya ocak ayının ortası gibi gelebileceğini kaydeden Graham, "Başkan Trump'ın bu süreçten daha güçlü bir şekilde çıkacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

lindsey graham ile ilgili görsel sonucu

Trump'ın yabancı hükûmetlerden, Joe Biden'ın şahsını ve ailesini soruşturmasını talep etmesinin doğru olup olmadığı sorusu üzerine Graham, "Joe Biden yakın bir arkadaşım, onunla dünyanın her yerine seyahat ettim. Demokrat aday olarak yarışıyor ve iyi iş çıkaracak. İşin aslı, oğlu Ukrayna'da yolsuz biri tarafından yönetilen bir gaz şirketinden ayda 50 bin dolar alıyordu ve iki ay sonra bu şirketin sahibinin evine baskın düzenlendi, sonra savcı kovuldu. Evet bu tür şeyler hakkında konuşmak gerek." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)