Azil soruşturmasında ikinci oturum

ABD Temsilciler Meclisi Adalet Komitesinde ikinci azil oturumu yapıldı.

DÜNYA 10.12.2019, 01:04
Azil soruşturmasında ikinci oturum

ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik azil soruşturması kapsamında, Temsilciler Meclisi Adalet Komitesindeki ikinci oturum Komite Başkanı Demokrat Jerrold Nadler liderliğinde yapıldı.

Oturumda, Cumhuriyetçi vekilleri temsil eden avukat Stephen Castor ve Demokratlar'ı temsil eden avukat Barry Berke, azil soruşturmasına ilişkin ellerindeki delilleri sundu. 

Demokrat ve Cumhuriyetçi vekiller atıştı 

Oturumda konuşma yapan Komite Başkanı Nadler ellerindeki kanıtların, Trump'ın kendi çıkarlarını ABD'nin çıkarlarının önünde gördüğünü gözler önüne serdiğini söyledi. 

Nadler, Trump'ın başkanlık yeminine ihanet ettiğini savunarak, "2020 seçimlerinin de güvenilirliği tehlikede." iddiasında bulundu.

Cumhuriyetçi vekil Doug Collins ise oturumda yaptığı konuşmada, Demokratlar'ın 2020 seçimi öncesi Trump'ı azletmeye çalıştıklarına işaret etti. Demokratların, Trump'ı hâlen hazmedemediklerini savunan Collins, Demokrat Parti'nin 2020 seçimlerinde de Trump'ı yenecek bir aday çıkaramadığını söyleyerek "Bu yüzden bir an önce Trump'ı azletmeye çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

Oturuma protesto damga vurdu

Öte yandan, bir protestocu Adalet Komitesindeki oturumun başlarında salona girerek "Biz Trump'a oy verdik." diye bağırmaya başladı. Protesto kısa süreli kesintiye uğrayan oturum Kongre polisinin protestocuya müdahale ederek salondan çıkarması sonrasında devam etti.

Azil maddeleri bekleniyor

Ayrıca, Kongredeki bu oturumun azil soruşturması kapsamındaki son oturum olması ve bundan sonraki süreçte Adalet Komitesi'nin azil maddelerini yazmaya başlaması bekleniyor. 

ABD basınında çıkan haberlere göre, azil maddeleri yılbaşından önce Temsilciler Meclisi Genel Kurul gündemine gelecek ve burada oylanarak Senato'ya gönderilecek. 

Yorumlar (0)