Azil soruşturmasında bugün: Talimatı bizzat Trump verdi!

Trump’ın azil süreciyle ilgili soruşturmada tanık olarak ifade veren ABD’nin Avrupa Birliği Büyükelçisi Gordon Sondland önemli bilgiler verdi. Sondland, Trump’ın Ukrayna’ya "Biden soruşturması" hakkında baskı yaptığını ve bütün Beyaz Saray'ın bunu bildiğini söyledi.

DÜNYA 20.11.2019, 20:49
Azil soruşturmasında bugün: Talimatı bizzat Trump verdi!

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu’nda kamuya açık oturumda ifade veren Sondland, Ukrayna ile ilgili talimatın bizzat "Donald Trump’ın kendisinden" geldiğini kaydetti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’den, rakibi Joe Biden’ı soruşturmasını istediğini aktaran Sondland, "ABD’nin Ukrayna’ya yapmayı planladığı 400 milyon dolarlık askeri yardımın" bununla ilişkili olduğunu ifade etti.

Sondland, ifadesini değiştirdi mi?

Öte yandan, Sondland’in, geçen ay verdiği ifadenin, şimdiki ifadesiyle tutarlı olmadığı öne sürüldü. İddialara göre Sondland, ilk ifadesinde Ukraynalı bir yetkiliye, "Trump, Joe Biden ve oğluyla ilgili soruşturma başlatılmazsa, Ukrayna'ya askeri yardımı kesecekti" şeklinde beyanat verdi. Ancak Sondland'ın, daha sonra  bu ifadeyi değiştirdiğini iddia edildi.

Beyaz Saray bilgilendirilmiş

Ayrıca Sondland, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve hükümetteki diğer üyelerin, Trump’ın Ukrayna’ya "Biden soruşturması" hakkında baskı yaptığına dair bilgilendirildiğini söyledi.

Yorumlar (0)