Azil soruşturmasında 5. gün geride kaldı!

ABD'de Başkan Donald Trump'a yönelik azil soruşturması sürüyor. Bu kapsamda eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Avrupa ve Rusya Direktörü Fiona Hill ve ABD'nin Kiev Büyükelçiliği yetkilisi David Holmes önemli konuda bilgiler verdi.

DÜNYA 22.11.2019, 01:56
Azil soruşturmasında 5. gün geride kaldı!

Trump'a yönelik, "Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile temmuz ayında yaptığı bir telefon görüşmesinde, Demokratlar'ın 2020 aday adaylarından Joe Biden ve oğlu Hunter Biden'ın soruşturulması konusunda baskı yaptığı" iddiasıyla açılan azil soruşturmasındaki kamuya açık oturumlarda beşinci gün de tamamlandı.

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Adam Schiff başkanlığında yapılan oturumda, "Ulusal Güvenlik Konseyi Avrupa ve Rusya Direktörü" Hill ve "ABD'nin Kiev Büyükelçiliği yetkilisi" Holmes ifade verdi. 

Hill ifadesinde, "ABD'nin, Rusya tehdidiyle savaşan Ukrayna'ya desteği siyasileştirilmiştir." değerlendirmesini yaptı.

Cumhuriyetçiler'in sıklıkla "Ukrayna'nın 2016 seçimlerine müdahale ettiği" tezini savunduğuna değinen Hill, "Ben böyle bir tezi kabul etmiyorum." ifadelerini kullandı.

"Trump'ın Sondland'a 'Zelenskiy seni seviyor' dedi"

Holmes ise ifadesinde, Trump ile 26 Temmuz'da yaptığı telefon görüşmesi sırasında ABD'nin AB Büyükelçisi Gordon Sondland'ın yanında olduğunu söyledi konuşmayla ilgili ayrıntıları anlattı. 

Trump'ın telefonda yüksek sesle konuştuğunu ve bu sebeple de konuşulanları net bir şekilde duyduğunu belirten Holmes, Trump'ın Sondland'a "Zelenskiy seni seviyor. Bu nedenle de soruşturmayı açacak mı?" dediğini, Sondland'ın ise "Evet bunu yapacaktır." cevabını verdiğini belirtti.

Trump yanıt verdi

Trump ise Holmes'un ifadelerine Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile tepki göstererek, "Tüm hayatımda telefon görüşmesi yapan insanları izledim. İşitme duyum da hep iyi olmuştur. Ama hiçbir zaman hoparlörde olmadığı müddetçe karşıdaki insanın ne dediğini tam olarak anlayamadım." diye konuştu. 

Yorumlar (0)