Azil soruşturması raporunda çarpıcı ifadeler!

Demokratların çoğunlukta olduğu ABD Temsilciler Meclisi, Başkan Donald Trump hakkında azil soruşturmasının raporunu paylaştı. Raporda, Trump'ın "kişisel ve siyasi çıkarlarını ABD'nin ulusal çıkarlarının üzerinde tuttuğu" belirtiliyor.

DÜNYA 04.12.2019, 01:38
Azil soruşturması raporunda çarpıcı ifadeler!

ABD Temsilciler Meclisi'ne bağlı İstihbarat Komitesi, Başkan Donald Trump hakkındaki azil soruşturması raporunu yayımladı.

"Trump, ABD'nin ulusal gücvenliğini tehlikeye attı"

"Azil soruşturması, Trump'ın iktidarı kötüye kullandığına dair çok fazla kanıt ortaya koydu." denilen raporda, Trump'ın "kişisel ve siyasi çıkarlarını ABD'nin ulusal çıkarlarının üzerinde tuttuğu", aynı zamanda ABD'nin "ulusal güvenliğini" de tehlikeye attığı ifade ediliyor.

Raporda, "Başkan Trump, Ukrayna'ya askeri yardım için kendi seçim kampanyasına menfaat sağlayacak soruşturmaların açıklanması şartını koştu" deniliyor.

"azil soruşturmasını tamamen engellemek isteyen ilk başkan Trump"

"Başkan, tanıklara mahkeme celplerini görmezden gelmeleri yönünde talimatı vererek azil soruşturmasına engel oldu" denilen raporda "ABD tarihinde Trump hariç hiçbir Başkan, yetkililere Kongre'ye ifade vermeme yönünde talimat vermedi. Asli delilleri reddederek Kongre'ye engel olan Başkan Richard Nixon bile, Kongre'nin azil soruşturması yürütmesini kabul etmişti. Donald Trump, ABD tarihinde Temsilciler Meclisi tarafından yürütülen bir azil soruşturmasını tamamen engellemek isteyen ilk başkandır" ifadeleri kullanıldı.

Raporda, ayrıca şunlar ifade edildi:

"Kongre'ye ifade veren isimleri korkutmak ve korkutmaya çalışmak federal bir suçtur. Bu yasa federal yetkililer de dahil olmak üzere tüm vatandaşlar için geçerlidir. Bu kanunun ihlali halinde 20 yıla kadar hapis cezası verilebilir."

Stephanie Grisham: "Hayal kırıklarından başka bir şeyi yansıtmıyor"

Beyaz Saray Sözcüsü Stephanie Grisham ise raporla ilgili, "Bu rapor hayal kırıklarından başka bir şeyi yansıtmıyor. Başkan Schiff'in raporu, hiçbir kanıtı olmadığında kanıt üretmek için bocalayan bir bodrum katı bloggerının afaki ifadelerine benziyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)