Azerbaycan’dan Ermenistan’a dostluk eli: “İyi ilişkiler kurmak istiyoruz” 

İlham Aliyev, AB’nin Azerbaycan’a atanan temsilcisi ile görüştü. Aliyev, Ermenistan ile iyi ilişkiler kurmak istediklerini ve AB’nin bu konuda kendilerine yardımcı olmasını umduklarını dile getirdi. 

DÜNYA 07.10.2021, 09:08 07.10.2021, 15:22
Azerbaycan’dan Ermenistan’a dostluk eli: “İyi ilişkiler kurmak istiyoruz” 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, AB’nin Azerbaycan’a atanan temsilcisi Peter Michalko ile görüştü. Özel bir oturumda görüşen ikili, Aliyev’in basın mensuplarına açıklama yapmasıyla dağıldı. Aliyev, AB ile birçok konuda yakın çalışma içinde yer aldıklarını ve özellikle Karabağ Savaşı sonrası dönemde kalkınma, iş birliği ve kalıcı barışın tesisinde AB’nin kendilerine katkıda bulunacağını umduğunu belirtti. 



İlham Aliyev

“Müzakerelere başlamaya hazırız” 

Aliyev, açıklamasına şu cümlelerle devam etti: “Biz, sayfayı çevirmek ve komşumuz Ermenistan ile artık iyi ilişkiler kurmak istiyoruz. Barış anlaşması, iletişim yollarının açılması ve sınır hatlarının belirlenmesi için müzakerelere başlamaya hazırız. Aslında bu süreç kısmen başladı fakat biz hızlanmak ve ilerlemek istiyoruz. Bu sürece AB de aktif olarak katılırsa pek çok alanda iki ülkeye de yardımcı olacaktır.” 



Nikol Paşinyan

“Güney Kafkasya yeni bir hale bürünebilir” 

Aliyev: “Güney Kafkasya’daki durum, 30 senedir var olmayan, oldukça yeni bir hale bürünebilir. Bu istikrar, barış ve öngörülebilirlik için oldukça önemli bir faktör olabilir.” 

Yorumlar (0)