Azerbaycan ve Türk askerleri Kabil’de omuz omuza görev yapıyor

Afganistan Kabil’de ülkeden ayrılmak isteyenlerin beklediği havalimanı çevresinde Azerbaycan ve Türk askerleri omuz omuza görev yapıyor.

DÜNYA 22.08.2021, 16:35
Azerbaycan ve Türk askerleri Kabil’de omuz omuza görev yapıyor

Taliban’ın kontrolü ele aldığı Kabil’de Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nın tahliye hareketliliği devam ediyor.

Tek millet iki devlet…

Kabil’de görevli olan Azerbaycan ve Türk askerleri havalimanında “tek millet, iki devlet” anlayışı prensibiyle tahliye mesaisini birlikte sürdürüyor. İki ülkenin askerleri, havalimanı çevresinde koordineli bir şekilde Türklerin tahliyesi için görev yürütüyor.

Azerbaycanlı askerler, Türk güvenlik güçleriyle beraber ihtiyacı olanlara yardım elini uzatıyor.

Azeri asker: Görevimizin başındayız

Azeri askerlerden Anaz Babayev, “Şu anda Afganistan’da görevimizin başındayız. Türk kardeşlerimizle beraber görev üstleniyoruz ve onlara yardım ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Bir aya yakın bir zamandır Kabil’de olduklarını ifade eden Sagavat Kazımov, “Türk askerleriyle aynı bölgede görevliyiz. Aileme, bütün askerlerin ailelerine selamlarımı iletiyorum. Her şey çok iyi. Sağ salim ülkemize geri döneceğiz inşallah.” ifadelerini kullandı.

“Türk kardeşlerimizle olmaktan gurur duyuyoruz”

Habib Hasanov ise “Türk kardeşlerimize yardımımız oluyor, her zaman da yardım etmeye hazırız.” deyip ailesine selam göndermek istediğini kaydetti.

Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nda görevli Azeri askerlerden Kısmet Musayev, “Burada Türk askerleriyle görev yapmaktan gurur duyuyoruz. Biz kardeşiz.” dedi.

Yorumlar (0)