Azerbaycan ile Ermenistan anlaştı

Ermenistan hükümeti, Rusya Federasyonu'nun başkenti Moskova'da gerçekleştirilen 12'nci Azerbaycan-Ermenistan-Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcıları Toplantısı'nda Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki demir yollarının tekrar faaliyete geçirilmesine yönelik müşterek bir anlayışa gelindiğini duyurdu.

DÜNYA 03.06.2023, 20:38 05.06.2023, 09:15
Azerbaycan ile Ermenistan anlaştı

Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki ulaştırma hatlarının tekrar açılmasına dair hususların görüşüldüğü toplantıya ilişkin açıklamada, şu konular yer aldı:

"Oturum, yapıcı bir havada ilerledi. Azerbaycan Cumhuriyeti ile Ermenistan Cumhuriyeti arasındaki ulaştırma yollarının tekrar açılmasına ilişkin yöntemlerin koordinasyonu hususunda önemli ilerlemeler kaydedildi. Özellikle Horadiz-Meğri-Culfa-Yeraskh (Arazdeyen) güzergahında demir yolu bağlantısının tekrar sağlanması ve düzenlenmesine yönelik somut adımların atılması hususunda müşterek bir anlayış sağlandı.

Müzakerelerin neticeleri Azerbaycan Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu ve Ermenistan Cumhuriyeti liderlerine bildirilecek. Taraflar, üçlü çalışma grubu kapsamında çalışmayı sürdürme hususunda mutabık kaldı."



Tahrip edilmişti

Sovyetler Birliği döneminde mevcut olan demir yolu hattı, Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarını işgali sebebiyle tahrip edilmişti.

II. Karabağ Savaşı sonrasında Rusya Federasyonu, Ermenistan ve Azerbaycan liderlerinin imza attığı üçlü bildiride eski ulaşım hatlarının tekrar açılmasına yönelik bir madde de yer almıştı.

Yorumlar (0)