Azerbaycan halkı ayaklandı

Azerbaycan'da tüm geceyi ayakta geçiren halk, seferberlik talebiyle Millî Meclisin önünde toplandı.

DÜNYA 15.07.2020, 08:51 15.07.2020, 10:26
Azerbaycan halkı ayaklandı

Ermenistan ordusunun sınırda yaptığı saldırıları ve Dağlık Karabağ'ın işgalini protesto eden Azerbaycan halkı tüm gece, seferberlik isteyerek toplandığı Milli Meclisin önünde bekledi.

Ermenilerin Pazar gününden bu tarafa, Azerbaycan ordusunun sınırdaki mevzilerine gerçekleştirdiği saldırıları ve bu saldırılardaki can kayıplarını protesto eden binlerce Azerbaycanlı sokaklara inerek seferberlik istedi.

Başkent Bakü'de ve çevre kentlerde ikamet eden Azerbaycanlılar akşam saatlerinde Bakü'nün sokaklarında toplandı. "Karabağ bizimdir bizim kalacak" sloganı atan ve ellerinde Azerbaycan bayrakları bulunan Azerbaycanlılar, Millî Meclisin önüne geldi. Binlerce kişi burada, halkın seferberlik ilan edilerek askere alınması ve Ermenistan'a karşı çatışmaya katılması için hep bir ağızdan slogan attı.

Başkomutan, silah ver bize" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atan Azerbaycanlılar tüm gece Meclisin önünde bekledi.

Ermenistan-Azerbaycan çatışması

Ermenistan ordusu, 12 Temmuz'da Azerbaycan-Ermenistan sınırının Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine top atışları da dahil olmak üzere saldırılar düzenlemiş, Azerbaycan ordusunun karşılık vermesi üzerine Ermenistan ordusu büyük kayıplar vererek geri çekilmek zorunda kalmıştı.

İlk günkü çatışmada, Azerbaycan ordusu mensubu 1 üsteğmen ile 3 er şehit olmuş, 4 asker de yaralanmıştı.

Dün de devam eden çatışmalarda Ermenistan ordusu 100'ün üzerinde kayıp verirken, Azerbaycan ordusundan biri tümgeneral, biri albay, 2'si binbaşı ve 2'si astsubay olmak üzere 7 asker şehit olmuştu.

Yorumlar (0)