Azerbaycan-Ermenistan arasında yeni anlaşma! Aliyev duyurdu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan ile yeni bir anlaşmaya daha vardıklarını açıkladı. 

DÜNYA 24.05.2022, 10:57 24.05.2022, 18:09
Azerbaycan-Ermenistan arasında yeni anlaşma! Aliyev duyurdu

Zengezur koridoru konusunda iki ülkenin uzlaşıya vardığını duyuran Cumhurbaşkanı Aliyev, “Zengezur koridorunun açılması konusunda Ermenistan ile mutabakat sağlanmıştır. Bölgede demir yolları ve karayolları inşası gerçekleştirilecek” ifadelerini kullandı. 

Aliyev, gelişmeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaştı

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı da bir açıklama paylaşarak, Aliyev’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu. Görüşmede Aliyev’in Erdoğan’a, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile yaptığı görüşmelere ilişkin detayları aktardığı belirtildi.  

Bölgedeki ulaşım ağları ele alındı

Paşinyan ve Michel ile yapılan görüşmeler sonrası, iki ülke arasındaki barış anlaşmasının hazırlanması yönünde karar alındığını belirten Aliyev, Azerbaycan-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesi, bölgedeki ulaşım ağlarının açılması ve iki ülke arasındaki net sınırların belirlenmesi gibi konuların ele alındığını ifade etti. Aliyev, Paşinyan ve Michel ile yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletti. 

Erdoğan’dan Azerbaycan’a destek mesajı

İki ülke arasındaki yeni sınırların belirlenmesi hususunda devlet komisyonu oluşturulacağını bildiren Aliyev, Zengezur koridoru konusunda da mutabakat sağlandığını ve bölgede demir yolu ile kara yolu ağları için inşaat çalışmalarına geçileceğini belirtti. Görüşmelerden çıkan olumlu sonuç sebebiyle memnuniyetini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisi ile detayları paylaştığı için Cumhurbaşkanı Aliyev’e teşekkürlerini iletti. Bölgede bir an önce barış ortamının tesis edilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, Azerbaycan’a her alanda destek olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Yorumlar (0)