Azerbaycan, Ermenileri bugün de SİHA'ladı!

Azerbaycan ordusu, bugün Bayraktar TB2 SİHA'lar ile yine Ermenilere ait zırhlı araçları ve tankları ortadan kaldırdı. 

DÜNYA 09.10.2020, 15:05
Azerbaycan, Ermenileri bugün de SİHA'ladı!

Azerbaycan'ın işgalci Ermenistan'a karşı mücadelesi devam ediyor. Geçmişi katliamlarla dolu olan Ermenilere karşı sivilleri korumak ve toprak bütünlüğüne sahip çıkmak isteyen Azerbaycan, operasyonlarını hız kesmeden sürdürüyor.

Söz konusu operasyonlarda kritik bir role sahip olan Bayraktar TB2 SİHA'lar (silahlı insansız hava aracı) yine sahnedeydi. 

Ermenilere ait zırhlı araçlar ve tanklar, Bayraktar TB2 SİHA'lar (silahlı insansız hava aracı) ile tek tek imha edildi. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından o anlara dair görüntüler yayınlandı. Söz konusu görüntülerde, saldırıya hazırlanan zırhlı araçlar ve tankların tek tek ortadan kaldırıldığı fark edildi. 

Ermeniler dün de ağır kayıplar vermişti

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, dün gerçekleştirilen operasyonlar sırasında Ermenilerin 5'inci Muhrip Alayı karargâhının hedef alındığını duyurmuştu.

Operasyon sürecinde Ermeni 10'uncu Muhrip Tümeni'nin kurmay başkanlığını yürüten Albay Samvel Grigoryan'ın ağır şekilde yaralandığı ifade edilmişti. Söz konusu kişinin hayatını kaybedip kaybetmediğine ilişkin bilgi alınamadığı kaydedilmişti.

Öte yandan, Ermeni 5'inci Muhrip Alayı'nın topçu birlikleri komutanlığını üstlenen Yarbay Arman Dermeyan'ın öldürüldüğü ve kendisiyle beraber birçok Ermeni askerinin de etkisizleştirildiği bildirilmişti. 

Azerbaycan ordusunun, Hankendi kentinde yer alan Ermeni güçlerini vurduğu ifade edilirken, sığınaklardan birinin hedef alındığı ve burada bulunan birçok Ermeni askerinin öldürüldüğü kaydedilmişti. 

Yorumlar (0)