Azerbaycan'dan Rusya'ya Dağlık Karabağ tepkisi

Azerbaycan, Rusya'nın devlete ait internet adresinde 'Dağlık Karabağ Cumhuriyeti' ifadesinin yer almasına itiraz ettiğini bildirdi.

DÜNYA 05.09.2021, 00:42 06.09.2021, 09:33
Azerbaycan'dan Rusya'ya Dağlık Karabağ tepkisi

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Leyla Abdullayeva, gerçekleştirdiği yazılı açıklamada, Rusya'da devlete ait internet adresinde 'Dağlık Karabağ Cumhuriyeti' ifadesinin kullanılması sebebiyle diplomatik kanallardan Rus tarafına itirazda bulunulduğunu belirtti.

Sözcü Abdullayeva, buna benzer yanlış bilgilerin iki ülke arasındaki iş birliği ve dostluğa dayalı ilişkilerin ruhuna uymadığının karşı tarafın dikkatine sunulduğunu kaydetti.

"Teknik bir hata olduğu belirtildi"

Abdullayeva, "Karşı taraf problemin teknik bir hata olduğunu belirterek bunun giderilmesi için gerekli olan adımların atılacağını, aynı zamanda ilerleyen dönemde bu tür hususlara çok daha fazla dikkat edileceğini kaydetti." sözlerini sarf etti.

Rusya'nın devlet ihaleleri resmi internet adresinden yapılan duyuruda, Karabağ'da Rus unsurların geçici olarak konuşlandığı bölge Azerbaycan toprağı olarak değil 'Dağlık Karabağ Cumhuriyeti' olarak adlandırılmıştı.

Yorumlar (0)