Azerbaycan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki

Azerbaycanlı politikacılar, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Hayatımın en büyük projesi." ifadesiyle açıkladığı 'Tarihi İpek Yolu'nu Canlandırma Projesi'nde Azerbaycan'a yer vermemesine tepki gösterdi.

DÜNYA 08.05.2023, 21:20
Azerbaycan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki

Vekil Hikmet Babaoğlu, basın mensuplarına, devletler arası ilişkilerin her daim istikrarlı ve ulusal menfaatlere hizmet eden bir çizgide olması gerektiğinin altını çizdi. 

Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin 'iki devlet, bir millet' felsefesine dayandığına dikkat çeken Babaoğlu, "Hal böyleyken iktidara iddialı bir politikacının, Türkiye'nin en yakın müttefiki olan Azerbaycan'ı yok sayması asla kabul edilemez. Bu, ne Türkiye'ye ne de Türk dünyasına yarar sağlar. Bu yaklaşım, Türkiye'nin kuvvetlenmesini istemeyen emperyalist çevrelerin yaklaşımına çok daha yakındır." dedi.

"Azerbaycan'ın olmadığı bir 'Türk Yolu' asla olamaz"

Vekil Vügar Bayramov da CHP lideri ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun projesinin 'Türk Yolu' şeklinde adlandırılmasının gerçekçi olmadığını dile getirdi.

Bayramov, "Azerbaycan'ın olmadığı bir 'Türk Yolu' asla olamaz. Türk dünyası ise herhangi bir projeyle değil Zengezur Koridoru ile birbirine bağlanacak." ifadeleriyle Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Yorumlar (0)