Azerbaycan'dan Ermeni güçlerine operasyon

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, geçici olarak Rus unsurlarının kontrolü altında olan bölgelerdeki illegal Ermeni güçlerin dün sabah saldırı gerçekleştirdiğini ve bir Azerbaycan askerinin şehit düştüğünü duyurmuştu. Azerbaycan ordusu tarafından Karabağ'daki illegal Ermeni silahlı unsurlara ait olan mevzilerin imha edildiği, eski Ağdere kentinin Yukarı Oratağ yerleşim yerindeki askeri birliğe ise hava saldırısı gerçekleştirildiğini bildirildi. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından ise meydana gelen gerilime ilişkin olarak gerçekleştirilen açıklamada, Azerbaycan tarafının ateşkesi ihlal ettiğini ileri sürüldü.

DÜNYA 04.08.2022, 00:27
Azerbaycan'dan Ermeni güçlerine operasyon

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada, geçici olarak Rus unsurlarınca kontrol edilen bölgelerde yer alan illegal Ermeni güçlerin dün sabah düzenlediği sabotaj ve terör eylemi neticesinde Azerbaycan ordusundan bir askerinin şehit düştüğü anımsatıldı.

Bahse konu açıklamada, söz konusu güçlerin, Laçın ve Kelbecer illerini kapsayan sıradağlarda yer alan Kırkkız yüksekliğini ele geçirmeye ve orada yeni mevziler oluşturmaya çabaladığı belirtildi.

Söz konusu durum üzerine Azerbaycan ordusunca 'Kısas' adı verilen operasyon gerçekleştirildiği, Küçük Kafkas sıradağlarının Karabağ silsilesinde bulunan Sarıbaba ve diğer bazı hakim tepelerin kontrol altına alındığı bildirildi. Azerbaycan ordusunun bu istikamette yeni mevzilerin oluşturması ve ikmal yollarının yapımı için faaliyetlerde bulunduğu belirtildi.

Rusya: Ateşkesi Azerbaycan ihlal etti

Operasyon çerçevesinde, illegal Ermeni silahlı unsurlara ait olan birkaç mevzinin imha edildiği, eski Ağdere kentinin Yukarı Oratağ yerleşim yerindeki askeri birliğe hava saldırısı gerçekleştirildiği kaydedildi. Saldırıda illegal Ermeni güçler arasında ölenlerin ve yaralananların olduğu, birkaç askeri araç, D-30 obüs topu ve çok miktarda mühimmatın imha edildiği bildirildi.

Geçici bir süreliğine Rus unsurların kontrolü altında bulunan bölgelerden Ermeni askerlerinin çıkarılması gerektiği belirtilen açıklamada, Azerbaycan'a ait topraklarda bundan sonra da her çeşit provokasyon ve terör eyleminin kararlılıkla önleneceğinin, karşı önlemlerin çok daha da yıkıcı olacağının altı çizildi.

Rusya Savunma Bakanlığı ise Azerbaycan tarafının ateşkesi ihlal ettiğini ileri sürdü.

Yorumlar (0)