Azerbaycan'dan 29 Ekim jesti

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün son inşa edilen mimari yapılarından Haydar Aliyev Merkezi ile Bakü Olimpik Stadyumu'nun dış yüzeyine Türk bayrağı yansıtılarak Cumhuriyet Bayramı kutlandı.

DÜNYA 29.10.2020, 20:44 29.10.2020, 20:55
Azerbaycan'dan 29 Ekim jesti

Ülkemizde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlanırken, kardeş ülke Azerbaycan'dan da güzel bir jest geldi. Başkent Bakü'de, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Bakü Olimpik Stadyumu'na ve Haydar Aliyev Merkezi'ne Türk bayrağı yansıtıldı.

'İki devlet, tek millet'

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Haydar Aliyev Merkezi'nin dış cephesinde Türk bayrağı yansıtılmasını seyretti. 

Özoral'ın basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye ile Azerbaycan'ın 'iki devlet, tek millet' olarak mutluluğunu da üzüntüsünü de paylaşan iki ülke olduğunu ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 97. yıldönümünün coşkuyla kutlandığını, Azerbaycan'ın da bu mutluluğumuza ortak olduğunu belirten Özoral, "Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşlik, ortaklık ve dostluk her zaman olduğu gibi en üst seviyede. Azerbaycan'ın kendi topraklarını işgalden kurtarmak için başlattığı mücadeleye Türkiye her türlü desteği sonsuza kadar vereceğini belirtti. Bu bizim kardeşliğimizin bir neticesi." diye konuştu.

Yorumlar (0)