Azerbaycan'da eylemci kucaklanarak gözaltına alındı!

Azerbaycan'da yolsuzluk, rüşvet ve düşük maaş protestosu esnasında hükümete eleştiride bulunan bir Azerbaycanlının polis ekipleri tarafından röportaj sırasında kucaklanarak gözaltına alınması sosyal medyada olay oldu.

DÜNYA 21.10.2019, 16:11 21.10.2019, 16:14

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yolsuzluk, rüşvet ve düşük maaşları protesto eden kişilere polis tarafından müdahale edildi. 

Ana muhalefet partisi Halk Cephesi'nin lideri Ali Kerimli de dahil çok sayıda kişi gözaltına alındığı protesto gösterilerinde bir Azerbaycanlının, polis ekipleri tarafından röportaj sırasında kucaklanarak gözaltına alınması sosyal medyada olay oldu. 

Yaklaşık 80 kişi gözaltına alındı

Hükümete istifa çağrısında bulunulan protestolara Azerbaycan polisi tarafından sert müdahalede bulunuldu. Görgü tanıkları, Kerimli ile birlikte yaklaşık 80 kişinin gözaltına alındığını ileri sürdü. Polis kaynakları, gözaltılar olduğunu doğrulasa da sayı hakkında bilgi vermedi.

Azerbaycan, 2003 yılından beri Cumhurbaşkanı İlham Aliyev liderliğinde yönetiliyor. Aliyev, ülkedeki muhalifleri susturmak ve hapse atmak ile suçlanıyor. Bakü ise bu suçlamaları kabul etmiyor.

Azerbaycan, 18 Ekim günü bağımsızlığının 28'inci yıl dönümünü kutlamıştı.
 

Yorumlar (0)