Azerbaycan'a destek veren ülkeler!

Ermeni saldırıları kınayan Pakistan, Malezya ve Irak Türkmenlerinden sonra Bosna-Hersek'ten de Azerbaycan'a destek mesajı geldi.

DÜNYA 28.09.2020, 17:31 23.11.2020, 18:58
Azerbaycan'a destek veren ülkeler!

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Sefik Dzaferovic ile Bosna-Hersek'in en büyük partisi konumundaki SDA'nın (Demokratik Eylem Partisi) Genel Başkanı Bakir İzetbegovic, Azerbaycan'a ve Azerbaycan halkına destek mesajı gönderdi.

Sefik Dzaferovic: Ermenistan'ın saldırılarını kınıyorum

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e mesaj gönderen Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Sefik Dzaferovic, Bosna Hersek'in Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne saygı duyduğunun altını çizerek, çatışmaların sonlandırılması ve barışçıl bir çözüme ulaşılması dileğinde bulundu.

Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'daki saldırılarını kınayan Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Sefik Dzaferovic, Bosna Hersek ile Azerbaycan'ın son derece iyi, dostane ilişkilere sahip iki ülke olduğunun altını çizdi.

Bakir İzetbegovic: Dağlık Karabağ Azerbaycan'ındır!

Bakir İzetbegovic ise Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşananlardan kaygı duyduğunu belirterek, uluslararası hukuka göre Dağlık Karabağ'ın Azerbaycan'a ait olduğunu, Ermenistan'ın sivilleri de hedef alan saldırılarının asla kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Azerbaycan'ın bugün yaşadıklarını Bosna Hersek'in 1990'lı yıllarda yaşadıklarına benzeten Bakir İzetbegovic, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü koruma hakkının bulunduğunu, uluslararası kuruluşların ise Ermenistan'ın yaptıklarına son vermekle yükümlü olduğunu vurguladı.

Ermenistan'ın yasa dışı tüm eylem ve adımlarına dair uluslararası toplumun her türlü tarafsız yaklaşımının çatışmaları daha da körükleyeceğini ifade eden İzetbegovic, bu yüzden Azerbaycan yönetimine kararlı bir destek verilmesinin son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

İmran Khan: Azerbaycan'ın yanındayız

Dün mesaj yayımlayan Pakistan Başbakanı İmran Khan da Pakistan'ın kardeş ülke Azerbaycan'ın yanında olduğunu ve meşru müdafaa hakkını desteklediğini belirterek, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'a ilişkin, oybirliğiyle kabul edilen BMGK (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) kararına uygun tutumunu desteklediklerini bildirmişti.

Rozman Isli: Azerbaycan'la dayanışma içindeyiz

Malezya Parlamentosunun Malezya-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Rozman Isli ise yazılı açıklamasında, Azerbaycan Cumhuriyeti ile dayanışma içinde olduklarını belirterek, Ermenistan'ın 12 Temmuz'da Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine yaptığı saldırıları kınamış, Malezya'nın Azerbaycan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını, toprak bütünlüğünü ve egemenliğini mutlak suretle desteklediğini bildirmişti.

Erşat Salihi: Azerbaycan Türkmeneli'dir!

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi de 12 Temmuz 2020 tarihinde Ermenistan’ın sabah 6'da Azerbaycan ordusuna ve Azerî Türk sivillerine yönelik saldırısını şiddetle kınadığını vurgulamış, “Kerkük’ten ordumuza destek. Can Azerbaycan’ımıza canımız kurban” demişti.

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, Türklerin, kocaman şanlı bir milletin birbirinden kopmayacak parçaları olduğunu, Azerbaycan ile Türkmeneli’nin bir olduğunu, Tovuz-Tavuk, Bakü-Kerkük, Telafer-Hocalı’nın bir anlam ifade ettiğini, akan Karabağlı Türk’ün kanı ile Tuzhurmatulu Türk’ün kanının aynı olduğunu söylemişti.

Yorumlar (1)
emrah kuzu 3 yıl önce
az tr