Azerbaycan, 15 Ermeni askerini verdi, mayın haritasını aldı

Azerbaycan hükümeti, esir aldığı 15 Ermeni askerini iade etmenin karşılığında Ağdam’daki 97 bin mayınlı arazinin haritasını aldı.  

DÜNYA 13.06.2021, 09:34 14.06.2021, 15:18
Azerbaycan, 15 Ermeni askerini verdi, mayın haritasını aldı

Azerbaycan’da bulunduğu öğrenilen 15 Ermeni askeri, hükümet tarafından esir alınmıştı. Araya Gürcistan’ın girmesiyle esir iadesi yapması kararlaştırılan Azerbaycan, Ermenistan’dan esirlerin karşılığını “harita” olarak aldı.

Ermenistan ordusunun Ağdam’da bulunan 97 bin mayın döşediği arazinin haritası, askerler karşılığında Azerbaycan hükümetine teslim edildi. Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili önderliğinde gerçekleştirilen takas, Azerbaycan-Gürcistan sınırında yapıldı.



ABD, memnuniyetini dile getirdi 

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki takası memnuniyetle karşıladıklarını dile getiren bir açıklama yaptı: “ABD, Azerbaycan’da bulunan 15 Ermeni askerinin serbest bırakılması ve ailelerine dönebilmelerini memnuniyetle karşılıyor. Ayrıca Azerbaycanlıların ölümlerini azaltacak mayın haritasının paylaşılmasını da memnuniyetle karşılıyoruz.” 

Blinken: “Gürcistan’ın bu takas karşısında oynadığı rol dolayısıyla minnettarız. Daha fazla iş birliği yapılmasını umut ediyoruz. Tüm tutukluların serbest bırakılması konusunda her türlü desteğe hazırız.” 

Yorumlar (0)