Azerbaycan 10 Kasım'ı "Zafer Günü" ilan etti

Kardeş ve dost ülke Azerbaycan, terör devleti Ermenistan'ın açıkça yenilgiyi kabul etmiş olduğu 10 Kasım 2020 tarihini "Zafer Günü" ilan etti.

DÜNYA 02.12.2020, 13:51 02.12.2020, 15:51
Azerbaycan 10 Kasım'ı "Zafer Günü" ilan etti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı İlham Aliyev, terör devleti ve işgalci Ermenistan'ın Başbakanı Nikol Paşinyan'ın yenilgiyi açıkça kabul ederek bildiriyi imzaladığı 10 Kasım 2020 tarihini "Zafer Günü" ilan ettiği kaydedildi.

10 Kasım "Zafer Günü" oldu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in 10 Kasım tarihini "Zafer Günü" ilan ettiğine dair bilgilendirmede bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı, bundan sonra her 10 Kasım'da "Zafer Günü" kutlamalarının yapılacağını bildirdi.

27 Eylül "Şehitleri Anma Günü" oldu

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ayrıca muzaffer Azerbaycan ordusunun öz toprakları azat etmek için yaptığı operasyonun başlangıç günü olan 27 Eylül'ü de "Şehitleri Anma Günü" olarak anılmasına karar verdi.

Kahraman Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin 44 gün devam eden öz toprakları azat etme operasyonunda 5 şehir merkezi, 4 kasaba ve 286 köy kurtarılmış, ağır yenilgi alan terör devleti ve işgalci Ermenistan ise yenilgiyi kabul ederek Rusya arabuluculuğunda 10 Kasım 2020 tarihinde geri çekilme taahhüdünü taşıyan anlaşmayı imzalamıştı.

Terör devleti Ermenistan, imzaladığı anlaşmayla; işgal ettiği Laçın, Kelbecer ve Ağdam şehirlerini de boşaltacağı sözünü vermişti.

Başkent Bakü'de askeri geçit töreni yapılacak

Başkent Bakü'de, muzaffer Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin kazandığı zafer vesilesiyle askerî geçit töreni düzenlenecek.

Başkent Bakü'deki ünlü Azadlık Meydanı'nda gerçekleştirilecek askerî geçit töreninde muzaffer Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin terörist Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nden ele geçirdiği tanklar, zırhlı araçlar, diğer askerî araçlar ve silahlar da sergilenecek. Törenin ne zaman yapılacağına dair henüz resmî bir açıklama gelmedi.

Yorumlar (0)