Azadi Kulesi'nden Çin'e mesaj: Vuhan güçlü kal!

İran'ın başkenti Tahran'daki Azadi Kulesi'ne Covid-19 salgınıyla mücadelede destek için Çin bayrağı yansıtıldı ve "Vuhan güçlü kal" mesajı verildi.

DÜNYA 19.02.2020, 10:00 19.02.2020, 11:24
Azadi Kulesi'nden Çin'e mesaj: Vuhan güçlü kal!

İran'ın başkenti Tahran'ın simgelerinden Azadi Kulesi'ne, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla yoğun şekilde mücadele eden Çin'e destek amacıyla Çin bayrağı ve destek mesajları yansıtıldı.

Azadi Meydanı'nda bulunan ve Tahran'ın simgelerinden biri hâline gelen Azadi Kulesi, İran ve Çin bayrakları yansıtılarak aydınlatıldı.

Tahran'ın simgelerinden Azadi Kulesi'ne yansıtılan mesajlarda yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ortaya çıktığı ve yaklaşık 2 bin kişinin ölümünün yaşandığı Çin'in Vuhan kentindeki insanlara "Vuhan güçlü kal" yazısıyla destekte bulunuldu.

Çin'in Tahran Büyükelçisi Chang Hua, Twitter hesabından İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi'yi etiketleyerek Farsça paylaştığı mesajında, "Azadi Kulesi'nde ışıklandırma için Tahran Belediyesi ve halkına teşekkür ediyorum." dedi.

NHC (Çin Ulusal Sağlık Komisyonu) son olarak yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında yaşamını yitirenlerin sayısının 2 bin 5 olduğunu açıklamıştı.

12 Aralık 2019 tarihinde Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'de mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmiş ve ülkelerinde, koronavirüsün kuluçka süresi olan 2 haftalık karantina alanları oluşturmuştu.

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19), kısa sürede diğer şehir, eyalet ve ülkelere yayılması üzerine DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü-WHO) "acil durum" ilan etmişti.

Yorumlar (0)