AYM'nin Kur'an kursu kararına ilk yorum: Yetki karmaşası derhal düzeltilecek

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Kıbrıs ziyareti sonrasında düzenlenen basın toplantısında gazeteciler tarafından KKTC’de Anayasa Mahkemesi’nin Kur’an kurslarının kapatılmasına ilişkin aldığı karar soruldu. Tatar, “Böyle bir durum söz konusu bile olamaz. Yetki karmaşası derhal düzeltilecek.” dedi.

DÜNYA 16.04.2021, 20:59 17.04.2021, 16:51
AYM'nin Kur'an kursu kararına ilk yorum: Yetki karmaşası derhal düzeltilecek

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Anayasa Mahkemesi tarafından Laiklik ilkesine ters düştüğü sebebiyle Kur’an kurslarının kapatılmasına ilişkin bir karar çıkmıştı.

Çavuşoğlu Kıbrıs ziyaretinde KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir basın toplantısı düzenledi. Tatar’a gazeteciler tarafından Kur’an kurslarının kapatılması kararı soruldu.

“Böyle bir durum söz konusu olamaz”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar konuya ilişkin şunları söyledi:

“Kur’an kurslarının kapatılması gibi bir konu söz konusu olamaz. Bu topraklarda bizler Müslümanlar olarak hep mücadelemizi inançlarımızla götürdük ve bugünlere imanımızla geldik.

“Bu yetki karmaşası acilen düzeltilecek”

Kararın sebebi olan yetki karmaşasına bir düzeltme yapılacak. Bu mesele hassas bir konudur. Olayı kışkırtıp başka yerlere çekerek, böyle gerginlikler oluşturmaya ihtiyacımız yoktur. Burada bir inanç ve ibadet özgürlüğü bulunmaktadır.”

Yorumlar (0)