Avusturya, Türkiye'yi kırmızı listeden çıkarttı

Avusturya aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülkeyi kırmızı listedeki riskli ülkeler konumundan çıkardı.

DÜNYA 01.07.2021, 14:20 02.07.2021, 09:32
Avusturya, Türkiye'yi kırmızı listeden çıkarttı

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, koronavirüs sebebiyle içlerinde Türkiye’nin de yer aldığı birçok ülkenin risk seviyesini çok yüksek olarak tanımlanan kırmızı listeden çıkartıldığını ve alınan karara göre iki doz aşısını yaptırıp üzerinden 14 gün geçen kişilere karantinanın uygulanmayacağını ifade etti.

Bakan Schallenberg, düzenlenmiş olan basın toplantısında bugün itibarıyla uygulanmaya başlanacak olan yeni seyahat düzenlemelerini duyurdu.

Avusturya’ya karantina şartı olmadan girilebilecek

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin yanında kimi 3’üncü ülkelerin yeşil listeye dahil edildiğini, risk seviyesi düşük olan bu ülkelerden gelenlerin aşı olmaları, hastalığı geçirmeleri veyahut negatif test sonucunu ibraz etmeleri durumunda Avusturya’ya karantina olmadan girebileceklerini kaydetti.

Virüs varyantlarının belirlendiği çok riskli ülkeler sınıfında bulunan Güney Afrika, Brezilya, İngiltere ve Hindistan’ın dışındaki 3. ülkelerin kırmızı listeden çıkartıldıklarını söyleyen Schallenberg, iki doz aşısını olan ve üzerinden 14 gün geçen kişilerin karantinadan muaf olacaklarını ifade etti.

Ayrıca Schallenberg, hastalığı geçirip ilk doz aşısını olduktan sonra üstünden 14 gün geçen kişilerin de karantina olmadan Avusturya’ya seyahat edebileceklerini duyurdu.

Schallenberg, negatif antijen veya PCR test sonucuna sahip kişiler için karantina koşulunun devam ettiğini söyleyerek, karantinanın 5. gününde yaptırılacak olan testin sonucuna göre karantinadan çıkılabileceğini ifade etti.

Gece eğlencesine 15 ayın ardından izin

Bununla birlikte bugünden itibaren geçerli olmak üzere ülke içinde de gevşemeye ilişkin yeni adımlar atıldı. Buna göre yaklaşık olarak 15 aydan beri kapalı kalan bar ve disko gibi eğlence sektörünün geç saatlerde hizmet veren işletmeleri tekrar müşterilerine kapılarını açacak.

Bununla beraber ocak ayından itibaren kapalı alanlar için zorunlu tutulan FFP2 maskelerinin kullanılması uygulamasına son verilirken bunun yerine normal maske takılacak.

Avusturya’da koronavirüs…

Avusturya’da yaklaşık olarak 5 milyon kişinin ilk doz aşısını yaptırdığı biliniyor. Ülkede son 1 günde ise 62 yeni vaka belirlendi.

Yorumlar (0)