Avusturya, kaçak göçmenlere karşı sınır askerlerini artırdı 

Avusturyalı bakanlar tarafından düzenlenen ortak basın toplantısında kaçak göçmenlerin ülkeye girişini önlemek amacıyla sınır askerlerinin artırıldığı belirtilirken AB’nin göçmen politikasına karşı da eleştirilerde bulunuldu. 

DÜNYA 25.07.2021, 09:38 26.07.2021, 09:05
Avusturya, kaçak göçmenlere karşı sınır askerlerini artırdı 

Avusturya Savunma bakanı Klaudia Tanner ve İçişleri bakanı Karl Nehammer, ortak bir basın toplantısı düzenledi. Başta AB olmak üzere tüm dünya ülkelerinin gündeminde olan “kaçak göçmenler” ile ilgili konuşan bakanlar, göçmenlere karşı alınan önlemler ve sınır güvenliği hakkında açıklamalarda bulundu. 



Sınır askerlerinin sayısı artırıldı 

Avusturya-Macaristan sınırındaki kaçak göçmenlerin sayısının arttığını vurgulayan Nehammer, ülkenin doğu sınırlarında görevlendirilen asker sayısının 1400’e yükseltileceğini söyledi. Savunma Bakanı Tanner ise Macaristan’da 2021 senesi içinde 200 insan kaçakçısının yakalandığını ve gerekirse Macaristan, Slovenya ve Slovakya sınırlarındaki asker sayısının 2 bine çıkartılacağını ifade etti. 



“AB, göçmenlere karşı etkisiz” 

Basın toplantısında AB’ye de yüklenen Nehammer, göçmenlere karşı alınan tedbirlerin etkisiz; düzenlemelerin yetersiz olduğunu ifade etti. 

Yorumlar (0)