Avusturya Başbakanı: Almanya bizi taklit ediyor!

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Almanya'nın karantina önlemlerinde olduğu gibi karantinayı hafifletme planlarında da uygulamaya koydukları politikaları taklit ettiğini söyledi.

DÜNYA 22.04.2020, 16:36 22.04.2020, 16:45
Avusturya Başbakanı: Almanya bizi taklit ediyor!

Avusturya Şansölyesi Kurz, bugün parlamentonun alt kanadında yaptığı açıklamada, ülkesinin yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılmasını yavaşlatmada fazlasıyla başarılı olduğunu, bu yüzden özellikle Almanya gibi diğer ülkelerin tedbirleri gevşetme planlarını kopyaladığını ifade etti.

Kurz, "Sadece karantina önlemlerine ilişkin olarak değil, aynı zamanda faaliyetlerin yeniden başlatılması sırasında da Almanya gibi pek çok ülke planlarımızı adım adım benimsiyor" şeklinde konuştu.

"Uluslararası düzeyde en iyiyiz"

Avusturya'nın günlük enfeksiyon sayılarının "uluslararası düzeyde en iyisi" olduğunu söyleyen Kurz, bu zamana kadar "ne yapılması gerekiyorsa yaptıklarını" belirtti.

Tedbirler işe yaradı

Avusturya bir ay kadar önce restoran, bar, tiyatro gibi işletmeler, öncelikli olarak gerekli olmayan mağazalar ve diğer toplanma yerlerini proaktif davranarak kapatmış, halka evde kalmalarını ve mümkün olabildiğince evden çalışmalarını söylemişti.

Söz konusu tedbirler, vaka sayısındaki günlük artışın yüzde 2'den daha aza indirilmesine yardımcı oldu. Önlemlerle birlikte Avusturya şu ana dek bazı büyük ülkelerin günlük açıkladığı 510 ölümlü vaka bildirdi.

Avusturya, geçen hafta Paskalya'dan sonraki salı günü, yapı malzemeleri ve bahçe merkezlerinin yanı sıra 400 metrekareye kadar olan dükkanların yeniden açılmasına izin vererek karantina önlemlerini gevşetmede ilk adımı atmıştı.

Yorumlar (0)