Avusturya: "Aziz Stephen Katedrali'ni de cami yapabilirler"

Avusturya Özgürlük Partisi, radikal İslamcılığa karşı mücadelenin kararlı eylem gerektirdiğini ve Aziz Stephen Katedrali'nin de Ayasofya gibi "cami yapılabileceğini" ifade etti. 

DÜNYA 18.07.2020, 09:49 18.07.2020, 11:04
Avusturya: "Aziz Stephen Katedrali'ni de cami yapabilirler"

Ayasofya'yı 1934 yılında müze haline getiren Bakanlar Kurulu'nun iptal edilmesi ve buranın cami statüsüne yeniden kavuşarak ibadete açılmasına birçok ülkeden tepki geldi. 

Son olarak Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) de konuya ilişkin bir açıklamada bulundu. 

Partinin başkan yardımcılığını yürüten Dominik Nepp, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ayasofya'nın cami statüsüne yeniden kavuşmasına karşı tepkisini belli etti.  Dominik Nepp, yaptığı paylaşımda bir afişe yer verdi. 

Radikal İslamcılığa karşı mücadelenin kararlı eylem gerektirdiğini ifade eden Dominik Nepp, "Hristiyan" Ayasofya'nın camiye dönüşmesi gibi Aziz Stephen Katedrali'nin de 10 sene sonra aynı kaderi paylaşmaması gerektiğini kaydetti. 

Dominik Nepp'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ayasofya'ya ilişkin pek çok paylaşımda bulunduğu fark ediliyor. 

Hagia Sophia (Ayasofya) Kilisesi, İstanbul'un 1453 yılında fethedilmesinin ardından "Fetih Camii" olmuştu. Bu nedenle Ayasofya'nın "kılıç hakkı" olduğunu söylenmişti.

Kılıç hakkı, bir şehir fethedildiğinde orada bulunan en büyük kilisenin, yani büyük oranda Müslümanların yaşayacağı merkezde bulunan bir kilisenin camiye tahvil edilmesi olarak biliniyor.

Yorumlar (0)