Avustralyalı komedyen, 52 şehitle alay etti!

Avustralyalı sözde komedyen Isaac Butterfield, Yeni Zelanda'da iki camide katledilen 52 Müslüman ile alay etti.

DÜNYA 03.08.2020, 17:14
Avustralyalı komedyen, 52 şehitle alay etti!

Bir stand-up gösterisinde Avustralyalı ırkçı komedyen Isaac Butterfield, 2019 yılı Mayıs ayında Yeni Zelanda'nın Chrischurch şehinde kask kamerası ile Facebook'tan 17 dakika canlı yayın yaparak iki camiye silahlarla saldıran ve 52 Müslüman'ı katleden aşırı sağcı Brenton Tarrant'ın dünyayı ayağa kaldıran terör eyleminden mizah malzemesi çıkarmaya kalkıştı.

Facebook'un engelleme gibi bir girişimde bulunmadığı 17 dakikalık canlı yayında 52 Müslüman'ı katleden aşırı sağcı Brenton Tarrant, bir bilgisayar oyunundaymış gibi hareket ederek, yaraladığı Müslümanları bile geri dönüp yakın mesafeden öldürmüştü.

Yaşlı çocuk demeden iki camideki toplam 52 Müslüman'ı katleden aşırı sağcı Brenton Tarrant, İslam dünyasından lanet toplarken, Avustralyalı ırkçı komedyen Isaac Butterfield yürekleri yakan bu terör eylemini hafife alarak şehitlerle alay etti.

Stand-up gösterisinde yaptığı esprilerin hiçbiri gülünecek hâlde olmayan sözde komedyen Isaac Butterfield, gösterisinin tamamında Müslümanları hedef aldı.

Aşırı sağcı Brenton Tarrant'ın 52 Müslüman'ı öldürülmesine üzülmediğini, iki cami baskınında kendisini üzen konunun o gece yüzlerce insanın Christchurch'teki gece kulüplerinden evlerine gidememesi olduğunu söyleyen ahlaksız komedyen Isaac Butterfield, "İnsanlar evlerine gidemedi çünkü bütün taksiciler saldırıda öldü" diyerek 52 şehit ile alay etti.

Isaac Butterfield'ın hem 52 şehit ile alay etmesi hem de Müslümanların Yeni Zelanda'da sadece taksicilik gibi küçümsenecek meslekler yaptığı iması mide bulandırdı.

Aşırı sağcı Brenton Tarrant'ın Yeni Zelanda'nın Chrischurch şehinde iki camiye düzenlediği saldırıda kullandığı silahların üzerinde Türklere ve İslam'a yönelik öfke dolu ifadeler ve bazı tarihler bulunuyordu.

Brenton Tarrant, saldırı öncesi yayımladığı bir manifestoda Türklerden intikam alınacağını belirtiyordu.

"Türklere" başlığını kullandığı bölümde "Topraklarınızda huzur içinde yaşayabilirsiniz, size zarar gelmeyecek. Boğaz'ın Doğu yakasında." ifadelerini kullanan Brenton Tarrant, "Boğaz'ın Batı yakasında bir yerde yaşamayı denerseniz, Avrupa'ya gelirseniz sizi öldüreceğiz." tehdidinde bulunuyordu.

Manifestoda Brenton Tarrant, "Konstantinopolis'e gelir, tüm cami ve minareleri yıkarız. Ayasofya minarelerden kurtulacak ve Konstantinapol hak edildiği gibi tekrar Hristiyan şehri olacak" yazmıştı.

Yorumlar (0)