Avustralya’dan seyahat kararı: 2022’ye kadar yabancı turist gidemeyecek

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, uluslararası öğrenciler ve vasıflı göçmenlerin gelmesine öncelik vermeleri sebebiyle, turistlerin gelecek seneden itibaren Avustralya'ya gelebileceğini açıkladı.

DÜNYA 05.10.2021, 09:45 05.10.2021, 16:24
Avustralya’dan seyahat kararı: 2022’ye kadar yabancı turist gidemeyecek

Avustralya Başbakanı Morrison, salgının yayılımını önlemek için 2020 yılının mart ayından bu yana kapalı tutulan ve kasım ayında tekrar açılması kararı alınan uluslararası sınırlardan, Avustralya’ya geleceklere verilen önceliklere ilişkin açıklama yaptı.

“Öncelik vasıflı göçmenler ile öğrencilerin...”

Sınırlarının açılmasıyla birlikte önceliğin yurt dışındaki Avusturyalılara verileceğini belirten Morrison, Kovid-19 aşısının her iki dozunu da yaptıran vatandaşların evlerinde 7 günlük karantinaya alınacağını anımsattı. Morrison, "Yurt dışında her iki aşınızı olduysanız ve ikametiniz Avustralya'daysa, Avustralya vatandaşıysanız, birinci dereceden aile üyesiyseniz, bu düzenlemeler çerçevesinde seyahat edebileceksiniz." sözlerini kullandı.

Avustralya’ya gelecek olanlara yönelik öncelik sıralamasında turistleri ilk iki sırada saymayan ve turistleri 2022’den sonra kabul edebileceklerini açıklayan Morrison, "Sonraki öncelik, Avustralya için önemli olan ve her iki aşıyı yaptıran vasıflı göçmenlerin haricinde eğitimleri için Avustralya'ya gelip, geri dönen öğrencilerindir. Gelecek sene uluslararası ziyaretçileri de alacağımızı düşünüyorum." sözlerini kullandı.

Morrison, salgının yayılmaya başlamasıyla birlikte 2020 yılının mart ayından itibaren Avustralya vatandaşları ve sürekli izni olanlar haricindekilere kapatılan sınırların, Avustralya’da Kovid-19 aşılarının her iki dozunu da yaptıranların oranının yüzde 80’e çıkması halinde, kasım ayında açılacağını duyurmuştu. 

Avustralya’da 1355 kişi hayatını kaybetti

İki doz aşılama oranlarının ekim ayı sonunda yüzde 80’lere yükselmesi beklenen Avustralya’da, çift dozunu yaptıranların oranı yüzde 57,4, tek doz olanların oranı ise 79,9 seviyesinde.

Avustralya’da ilk vakanın kaydedildiği 25 Ocak 2020 tarihinden itibaren alınan sıkı tedbirlere rağmen 115 bin 859 kişi virüse yakalanırken, 1355 kişi de yaşamını yitirdi.

Şu an 23 bin 354 aktif vakanın olduğu Avustralya’da, hastanede yatan 1535 Kovid hastasından 298’i yoğun bakımda bulunuyor.

Yorumlar (0)