Avustralya’daki yangınların tamamı söndürüldü

Avustralya'nın NSW (Yeni Güney Galler) eyaletinde yaklaşık 6 ay önce başlayan ve Queensland, Victoria ile Güney Avustralya eyaletlerinde çıkan, Avustralya tarihinin en büyük orman yangınlarının tamamı, yoğun yağışların etkisiyle kontrol altına alındı.

DÜNYA 14.02.2020, 11:22 14.02.2020, 11:30
Avustralya’daki yangınların tamamı söndürüldü

NSWRFS'den (Yeni Güney Galler Kırsal İtfaiye Servisi) yapılan açıklamada, eyalet genelinde yaklaşık 10 gündür etkili olan yoğun yağışlar yardımıyla 6 aydır devam eden yangınların ilk kez kontrol altına alınabildiği belirtildi.

Açıklamada, Yeni Güney Galler eyaleti genelinde süren 24 yangının artık kontrol altına alındığı ifade edilerek şöyle denildi:

"Şimdiye kadar çok travmatik, yorucu ve endişeli geçen orman yangını mevsiminde bu sezon ilk kez Yeni Güney Galler'deki tüm orman ve çalı yangınları artık kontrol altında. Bu noktaya gelebilmek için itfaiyeciler, acil servisler ve toplum üyeleri çok çalıştı."

11 milyon hektar alan yangınlarda kül oldu

Yeni Güney Galler eyaletinde, 2019 yılının Eylül ayında başladıktan sonra Queensland, Victoria ve Güney Avustralya eyaletlerinde orman ve çayırlık alanlarda etkili olan ve zaman zaman yerleşim yerlerine de sıçrayan yangınlar sebebiyle 33 kişi yaşamını yitirmişti.

1 milyar 25 milyon hayvan öldü

Çoğu Yeni Güney Galler eyaletinde olmak üzere toplam 11 milyon hektara yakın alan kül olmuş, 3 binden fazla ev tamamen yanmıştı. Yaklaşık 1,25 milyar hayvanın da ölmüş olabileceği belirtilmişti.

Yorumlar (0)