Avustralya’da Türk camisine saldırı

Avustralya’nın Sydney şehrinde yer alan Auburn Gelibolu Camisi, birkaç saat önce kimlik bilgisi saklanan bir kişinin saldırısına maruz kaldı.

DÜNYA 25.10.2020, 17:33 27.10.2020, 16:44
Avustralya’da Türk camisine saldırı

Diyanet İşleri Başkanlığına (DİB) bağlı olan ve Auburn Türk İslam Kültür Merkezi idaresinde bulunan Gelibolu Camisi’ne giren bir erkek saldırgan, caminin üst katındaki yer alan avizeleri, pencerelerin camlarını ve çerçevelerini, dini eğitimde ve vaazlarda kullanılan plazma televizyonu ve camiye ait bazı eşyaları kırıp binlerce dolarlık maddi zarara neden olduğu belirtildi.

Saldırı sırasında bazı Müslüman Türkler, saldırganın saldırı anlarını görüntüleyip cep telefonlarına kaydederek polise ihbarda bulundular.

İhbar üzerine Avustralya polisi, saldırganı yakalayarak gözaltına aldı ancak ne kimliğine ne de saldırıyı neden gerçekleştirdiğine ilişkin hiçbir açıklamada bulunmadı.

Özellikle Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un açıklamaları ve cami baskınları sonrası Avrupa'da Türklerin ibadethanelerine yönelik saldırılar ve sabotajlar gerçekleştiriliyor.

Almanya'nın Berlin kentinde postallarıyla onlarca Alman polisi camiyi basıyor, farklı ülkelerde İslam karşıtı gösteriler düzenleniyor, Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karökatürler binalara asılarak Müslümanlar taciz edilmek isteniyor.

Yorumlar (0)