Avustralya’da Delta mutasyonu alarmı! “Salgın başladığından beri en korkunç dönem…”

Avustralya ilk olarak Hindistan’da görülen Delta mutasyonu alarmı verdi. Ülkenin eyaletlerinde evde toplanmalar 5 kişiye kadar kısıtlanırken, Sidney’de ise 7 bölgede şehir sakinlerinin bulunduğu ili terk etmesine kısıtlama getirildi.

DÜNYA 24.06.2021, 16:37
Avustralya’da Delta mutasyonu alarmı! “Salgın başladığından beri en korkunç dönem…”

Koronavirüsün ilk olarak Hindistan’da görülmüş olan ve ‘Delta mutasyonu’ ismiyle adlandırılan türü, dünya ülkelerini tekrar alarma geçirdi. Avustralya’da üst üste 3. günde de mutasyon vakalarında çift haneler örüldü. Özelilkle Sidney’de Delta mutasyonunun çok hızlı bir şekilde yayılması endişelere neden oldu.

Nüfusun 5’te 1’inin yaşadığı eyalette sıkı tedbirler alındı

NSW eyalet yönetimince, Avustralya’daki en büyük il ve ülkede 25 milyonluk nüfusun yüzde 20’sini içerisinde bulunduran Sidney’de sert tedbirler alındı. Ofisler de içerisinde olmak üzere Sidney’de bulunan bütün kapalı mekanlarda maske kullanmak zorunlu oldu.

En ufak bir temasla bile bulaşabiliyor

Sidney’in 7 bölgesi için şehir sakinlerinin bulunduğu yeri terk etmesine kısıtlama getirildi. Öte yandan eyalet genelinde evde toplanmalar da 5 kişiyle kısıtlandı. Sağlık yetkilileri tarafından enfekte kişilerle en az düzeyde temas bile edilse bulaşmanın olabileceğine dikkat çekildi.

Eyalet genelinde kilitlenme çağrısı…

Batı Avustralya Eyalet Başbakanı Marc McGowan NSW yetkililerine yapmış olduğu duyuruda, “virüsü kontrol altına almak maksadıyla eyalet genelinde kilitlenme” çağrısında bulundu. Batı Avustralya yönetimince NSW ile olan sınırlar kapatıldı.

Avustralya’da koronavirüs…

Ülkede koronavirüsten şimdiye dek toplam 30 bin 404 vaka tespit edildi. Virüsten dolayı bugüne kadar 910 kişi yaşamını yitirdi.

Yorumlar (0)