Avustralya yangınların sebebini soruşturacak!

Avustralya Başbakanı Morrison, ülkeyi aylardır kasıp kavuran yangınların neden çıktığına dair soruşturma başlatıldığını açıkladı.

DÜNYA 20.02.2020, 17:05 20.02.2020, 17:05
Avustralya yangınların sebebini soruşturacak!

Avustralya'da aylardır süren ve ülkeyi baştan sonra yakan yangınlar, itfaiye ekiplerinin yoğun çabası ve yağan yağışlar sayesinde bir nebze de olsa kontrol altına alındı. Eleştirilerin odağında olan Başbakan Scott Morrison, Perşembe günü yaptığı açıklamada yangınların neden çıktığına dair "geniş çaplı bir soruşturma" başlatılacağını belirtti.

Scott Morrison çok eleştiri topladı

Morrison ayrıca 33 kişiyi öldüren yangının ardından 6 aylık bir Kraliyet Komisyonu'nun kurulacağını ve gelecekte yaşanabilecek çalı yangınlarının nasıl önleneceği konusunda kapsamlı bir araştırma yapacağını söyledi. Komisyon, ayrıca acil durum yetkililerini kimin gözlemlediği konusunda kanunda yaşanan karmaşayı ortadan kaldırmaya çalışacak. Hükümet, yangınlara geç tepki vermesiyle yoğun bir şekilde eleştirilmişti.

Başbakan Morrison, Kraliyet Komisyonu'nun "Avustralyalıların güvenliğini sağlamak ve ülkenin kuru ve aşırı sıcak yaz koşullarında nasıl daha güvenli olabileceğini araştırmak" görevlerinden sorumlu olacağını söyledi.

Avustralya'daki yangınlar, Eylül 2019'dan beri devam ediyor yangınlarda binlerce ev yanarken 1 milyardan fazla hayvanın hayatını kaybettiği açıklandı.

Yorumlar (0)