Avustralya'ya uyarı: Suların yüksekliği 12 metreye çıkabilir!

Avustralya'nın Victoria eyaletinde yaşanan sel felaketini yerinden incelemek için bölgeye giden Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, "En az 100 Avustralya Savunma Kuvvetleri (ADF) personeli buraya gelecek." dedi. Victoria Eyaleti Başbakanı Daniel Andrews, bölgedeki 355 yolun kapandığını bildirdi. Acil Durum Servisi ise sel sularının yüksekliğinin 12 metreye çıkabileceği uyarısında bulundu.

DÜNYA 17.10.2022, 10:01 18.10.2022, 09:09 Hakan Öksüz
Avustralya'ya uyarı: Suların yüksekliği 12 metreye çıkabilir!

Avustralya'nın güneydoğusunda yer alan Victoria eyaletinde etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle sel felaketi yaşandı. Binlerce evin elektriksiz kaldığı ve 1 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketi, Avustralya hükümetini alarma geçirdi. Dünyanın pek çok ülkesinden Avustralya'ya destek mesajları geldi.

Şiddetli sağanakların yol açtığı sel felaketini yerinde incelemek için Victoria eyaletine giden Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, açıklamalarda bulundu. Şiddetli sağanaklar nedeniyle bölgede gerçekleşen delin yıkıcı etkisinden bahseden Albanese, "Selin yol açtığı durum, bölgedeki vatandaşları çaresiz bıraktı. En az 100 Avustralya Savunma Kuvvetleri (ADF) personeli buraya gelecek ve vatandaşlara destek olacak." diye konuştu.

6 bin ev ve iş yeri elektriksiz kaldı

Başbakan Albanese'nin ardından Victoria Eyaleti Başbakanı Daniel Andrews'ten de bölgede yaşanan felakete dair açıklama geldi. Selden dolayı Mooroopna kasabası civarındaki 6 bin ev ile iş yerinin elektriksiz kaldığını kaydeden Daniel Andrews, "Bölgedeki 355 yol trafiğe kapandı. Bazı bölgelere karayolu ile ulaşım sağlanamıyor." dedi.

"Sel suları, 12 metre yüksekliğe ulaşabilir"

Victoria Eyaleti Acil Durum Servisi ise bölgede bundan sonra gerçekleşebilecek durumlara karşı vatandaşları uyardı. Devam eden yağışlar nedeniyle sel sularının 12 metre yüksekliğe ulaşabileceğini bildiren Acil Durum Servisi, "Bu durumda en az 7 bin ev, sulara gömülecektir. Bölgede yaşayan kişiler, buna göre önlem almaya başlamalı." uyarısında bulundu.

Sel nedeniyle okulların tatil edildiği Victoria eyaletinden son günlerde günlük hayat felç oldu. Yolların göle döndüğü ve bazı bölgelere ulaşımın sağlanamadığı eyaletteki binlerce ev elektriksiz kaldı. Yeni Güney Galler bölgesinin batısında yaşanan şiddetli yağışlardan dolayı aracı sel sularına kapılan 1 kişi yaşamını yitirdi.

Yorumlar (0)