Avustralya sınırları kapatıyor

Avustralya, sınırlarını yabancılara kapatarak yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınından gelen darbeyi en aza indirmeyi amaçlıyor.

DÜNYA 19.03.2020, 14:29
Avustralya sınırları kapatıyor

Avustralya, diğer ülkelere kıyasla nispeten az sayıda 600 koronavirüs enfeksiyonuna sahip olsa da yetkililer vakalarda üstel bir artış olasılığı konusunda giderek daha fazla endişe duyuyor. Başbakan Scott Morrison da bugün yaptığı açıklamada, Avustralyalı olmayan herkesin yarın akşam 21.00'dan itibaren ülkeye girmesinin yasaklanacağını söyledi.

Morrison, televizyondan naklen yayınlanan basın toplantısında "önümüzdeki altı ay boyunca birlikte çalışmamız gerekiyor" diyerek durumun ciddiyetini ortaya koydu. 

Yurt dışı yasağının süresine dair bilgi verilmezken, hükümetin yurt dışındaki Avustralyalıları eve getirmek için ulusal havayolu şirketi Qantas ve diğer havayollarının bazı uçuşları açık tutmaya çalıştığı belirtiliyor.

Komşu Yeni Zelanda'da da, Başbakan Jacinda Ardern aynı önlemi neredeyse aynı anda açıkladı ve bugün akşamdan itibaren ülkeye yabancıların girişini yasakladı.

Yorumlar (0)