Avustralya'dan DSÖ'ye "pazar" tepkisi

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, yeni tip koronavirüsün ortaya çıktığı (Covid-19) Çin'in Wuhan şehrindeki hayvan pazarlarının açılmasına destek veren Dünya Sağlık Örgütünü (DSÖ) sert bir dille eleştirdi. 

DÜNYA 14.04.2020, 14:15
Avustralya'dan DSÖ'ye "pazar" tepkisi

Avustralya Başbakanı Morrison, DSÖ'nün hayvan eti ve diğer gıdaların satıldığı pazarların kapalı kalması gerekmediği yönündeki açıklamasını "akıl sır erdirilemez" şeklinde yorumladı. 

Başbakan Morrison, "Dünyayı bu virüs türlerinin potansiyel salgın kaynaklarına karşı korumamız lazım. Bu birçok kez yaşandı. Bu karar karşısında tamamıyla hayrete düştüm." şeklinde konuştu.

"Buralar tehlikeli noktalar"

Avustralya Sağlık Bakanı Greg Hunt da "Hastalığın, Wuhan'daki bir hayvan pazarından çıktığına dair gerçekten büyük bir olasılık mevcut. Buraların tehlikeli noktalar olduğu açık." ifadelerini kullandı.

DSÖ, hayvan pazarlarında yasa dışı biçimde vahşi hayvan satışına izin verilmemesi ve hijyen kurallarına uyulmasının sağlanmasıyla açılabileceğini söylemişti.

Yasaklanmıştı

Wuhan Sağlık Komisyonu, 31 Aralık 2019'da kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarıyla teması bulunan 27 kişide daha "gizemli" hastalığın görüldüğünü açıklayarak pazarı kapatmış, Çin'de yürütülen bilimsel çalışmalarda, virüsün genetik dizininin Çin'e özgü yarasa ve yılan türlerinden kaynaklandığına dair ilk sonuçlar elde edildikten sonra salgın sona erinceye kadar ülkede yabani hayvan ticareti yasaklanmıştı.

Yorumlar (0)