Avustralya'da sel dehşeti: Okullar tatil edildi, evler elektriksiz kaldı!

Avustralya'nın güney bölgelerinde etkisini gösteren şiddetli sağanak yağışlar nedeniyle 1 kişi yaşamını yitirdi. Yolların göle döndüğü Victoria eyaletinde okullar tatil edildi. Bölgede görevli ekipler, 23'ten fazla kişiyi sel sularından kurtardı. Sel bölgesinde 500'den fazla evin sular altında kaldığı ve yaklaşık 3 bin eve elektrik verilemediği kaydedildi.

DÜNYA 14.10.2022, 18:11 15.10.2022, 17:50 Hakan Öksüz
Avustralya'da sel dehşeti: Okullar tatil edildi, evler elektriksiz kaldı!

Avustralya'nın meteoroloji servisi, ülkenin güneydoğu bölgeleri için kuvvetli yağış ve sel uyarısında bulunmuştu. Ülkenin Tazmanya, Yeni Güney Galler ve Victoria gibi eyaletlerinde etkisini gösteren şiddetli sağanak yağışlar, birçok nehrin seviyesinin hızlı şekilde yükselmesine neden olmuştu. Sel beklentisi nedeniyle Forbes kentinde bulunan 250 ev tahliye edilmişti. Kent merkezinde bulunan 17 caddenin acil şekilde boşaltılması istenmişti.

500'den fazla ev, sular altında!

Beklenen kuvvetli yağışlar etkisini gösterdi, Acil Durum Servisi tarafından yapılan uyarıların ardından Avustralya teyakkuza geçti. Ülkenin bazı kesimlerinde etkisini gösteren sağanak yağışlar nedeniyle 500'den fazla ev, sular altında kaldı. Selden dolayı 1 kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi.

Victoria'da okullar tatil edildi

Edinilen bilgilere göre ülkenin güneydoğusunda son 1 gün içinde meydana gelen yağışın miktarı, ekim ayı ortalamasını dörde katladı. Şiddetli yağışların neden olduğu sellerden en çok etkilenen eyalet, Victoria oldu. Eyalette etkili olan yağışlar nedeniyle okullar tatil edildi. Yolların göle döndüğü Victoria'da yaklaşık 3 bin eve elektrik verilemediği kaydedildi. Bölgede görevlendirilen ekipler, 23'ten fazla kişiyi sel sularından kurtardı.

Talihsiz adamın cesedi, sulara batmış arabanın içinde bulundu!

Sidney'e bağlı Bathurst kentinde etkili olan şiddetli yağışlardan dolayı meydana gelen sel, 46 yaşındaki bir kişinin ölümüne neden olmuştu. Polis ekipleri, talihsiz adamın cansız bedeninin, sel sularına batan bir arabanın içinde bulunduğunu bildirmişti. Son olarak Lachlan Nehri civarında görülen 63 yaşındaki bir vatandaştan da haber alınamadığı belirtilmişti.

Yorumlar (0)