Avustralya'da felaketlerin ardı arkası kesilmiyor!

Avustralya Eylül'den beri söndürülemeyen yangınlardan sonra şimdi de toz fırtınası ve doluyla mücadele ediyor.

DÜNYA 20.01.2020, 11:27 20.01.2020, 11:32
Avustralya'da felaketlerin ardı arkası kesilmiyor!

Avustralya Meteoroloji Bürosu pazar akşamı için şiddetli fırtına uyarısı yayınlamıştı. Meydana gelen fırtına büyük toz bulutlarına sebep oldu.

Sosyal medyada paylaşılan ve hayretler yaratan drone videosu Avustralya'da meydana gelen fırtınanın boyutlarını gözler önüne seriyor.

Gök gürültülü güçlü fırtınaların kaldırdığı tozlarla birlikte rüzgarlar insanları zor durumda bırakarak etkili olduğu kasabalarda gündüzü geceye çevirdi.

Toz fırtınaları Güneş'i adeta silerek karanlık bir gündüzün yaşanmasına sebep oldu.

Avustralya Meteoroloji Bürosunun açıkladığı verilere göre toz fırtınasının hızının saatte 94 kilometreye çıktığı, hatta bazı bölgelerde saatte 107 kilometre olarak ölçüldüğü ifade ediliyor.

Avustralya Meteoroloji Bürosu, yağışların Avustralya'nın orta ve kuzey bölgelerinin doğu kısmında yoğun olarak görüldüğünü duyurdu.   

Avustralya Acil Durum Departmanı ise fırtınayla birlikte gelen sağanak ve dolu yağışının sebep olduğu bina hasarlarından dolayı 1.500'den fazla acil çağrı geldiğini söyledi.

Son zamanlarda meydana gelen sağanak yağışlar az da olsa rahatlama sağlasa da yangınların devam etmesi kuvvetli bir ihtimal olarak değerlendiriliyor.

Hava durumu uzmanları da fırtınalı havanın devam edeceğini açıklıyor. Uzmanlar, kuvvetli rüzgar ve dolu yağışına karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuyor.

Victoria eyaletinde devam eden onlarca orman yangını itfaiyecilerin ve lokal gönüllülerin yardımlarıyla söndürülmeye çalışılıyor.

Yangınların küle çevirdiği Avustralya'da alevler söndürülmeye ve kontrol altına alınmaya çalışılırken, hava durumuna yönelik uyarılar ise endişe yaratmaya devam ediyor.

Avustralya Meteoroloji Bürosu, yağışların yangınları söndürme olasılığının düşük olduğunu açıklıyor.

Yorumlar (0)