Avustralya'da bayram namazına Kovid-19 engeli

Avustralya’nın iki büyük şehri olan Melbourne ve Sydney’de Kovid-19 tedbirleri sebebiyle Kurban Bayramı namazı camilerde kılınamadı.

DÜNYA 20.07.2021, 08:42 21.07.2021, 09:14
Avustralya'da bayram namazına Kovid-19 engeli

Avustralya'da, Kovid kısıtlamalarının daha hafif bir şekilde uygulandığı Güney Avustralya, Tazmanya, Queensland ve Batı Avustralya eyaletlerindeki Müslümanlar bayram namazını eda etti.

Bayram namazına Kovid engeli

25 milyon 790 binlik ülke nüfusunun 10 milyondan fazlasının bulunduğu Avustralya’nın en büyük iki şehri Melbourne ve Sydney’de, Kovid-19’un Delta varyantı kaynaklı vaka sayılarındaki artış sebebiyle camiler ibadete kapatıldı. Zorunlu durumlar haricinde sokağa çıkma yasağının uygulandığı Victoria ve Yeni Güney Galler eyaletinde yaşayan Müslümanlar yine bayram namazlarını camilerde kılamadı.

Melbourne ve Sydney’de evlerinde kapalı olan on binlerce Müslüman vatandaş, sosyal medya ortamında canlı yayınlanan bayram hutbesi ve vaazını izledi.

“Bir daha böyle bir şey yaşanmasın”

Avustralya’da yaşayan Türklerden Elif Dinçer, camilerin bayramda kapalı kalmasının çok üzücü olduğunu ifade ederek, ‘‘Bayram namazları daima kılınıyordu, herkes çok mutluydu. Allah affetsin, bizi tüm hastalıklardan korusun, böyle bir şey bir daha yaşanmasın, dünyada yaşanmasın.’’ sözlerini kullandı.

Son günlerde Avustralya’da etkisini hissettiren Delta varyantıyla birlikte son 24 saatte 101 kişiye daha Kovid-19 teşhisi konuldu, Kovid-19’a yakalanan 32 bin 120 kişiden 915’i yaşamını yitirdi.

1267 aktif vakanın olduğu Avustralya’da Kovid-19 sebebiyle hastalanan 128 kişinin tedavileri sürüyor.

Yorumlar (0)