Avustralya'da Anzak Günü, Türk pilotla kutlandı!

Avustralya’da, Covid-19'un (yeni tip koronavirüs) yayılmasını önlemeye yönelik yasak ve kısıtlamalar sebebiyle halk Anzak Günü kutlamalarına katılamıyor. Evde kendilerini izole eden Avustralyalılar için Türk pilot Reha Ekinci, 7 uçakla birlikte Avustralya ve Türk askerlerine saygı uçuşu düzenledi.

DÜNYA 25.04.2020, 15:49
Avustralya'da Anzak Günü, Türk pilotla kutlandı!

ANZAC'ların (Avustralya ve Yeni Zelanda Kolordusu) Gelibolu Yarımadası’na asker çıkardığı gün olan 25 Nisan'da Avustralya'da her yıl "Anzak Günü" anma törenleri tertipleniyor.

Avustralyalı yetkililerden gelen talebi kabul eden Türk pilot Reha Ekinci, savaş pilotu oğlu Jay Ekinci ve öğrencilerinin kullandığı 7 uçakla Anzak Günü törenlerinde Sydney gökyüzünde saygı uçuşu gerçekleştirdi.

Çanakkale Savaşlarında yaşamını yitiren Türk ve Avustralya askerine saygı için Sydney semalarında uçan filoyu komuta eden pilot Reha Ekinci, ‘‘Avustralyalı veya Türk askerleri ayırt etmeden, bize bu hayatı vermek için can veren insanları anmak için bu uçuşu gerçekleştirdik.’’ ifadelerini kullandı.

Avustralya’da savaş pilotluğu görevinin ardından Brunei Hava Kuvvetlerinde 73. Filo komutanı ve Türk Hava Kuvvetlerinde F-16 filoları denetleme ve it dalaşı eğitmenliği yaptığını anlatan Türk pilot Reha Ekinci, Sydney’in Camden kasabasında 1992 yılında kurduğu Air Combat Australia adlı havacılık şirketinde pilotluk eğitimi verdiğini de ifade etti.

Yorumlar (0)