Avustralya'da 11 milyon hektar alan kül oldu!

Yaklaşık 6 ay süresince Avustralya'yı etkisi altına alan orman yangınlarının bilançosu ortaya çıktı. Bir rapora göre yangın, ülke halkının yüzde 75'inden fazlasını etkiledi.

DÜNYA 20.02.2020, 00:12
Avustralya'da 11 milyon hektar alan kül oldu!

Avustralya'da Eylül 2019'da başlayan ve çok geniş bir alana yayılan orman yangınları, ülkede büyük bir yıkıma neden oldu.

Yeni Güney Galler eyaletinde çıkan yangın; Queensland, Victoria ve Güney Avustralya eyaletlerinde de etkili oldu. Halkın yüzde 75'inden fazlası, doğrudan veya dolaylı olarak yangınlardan etkilendi.

Avustalya halkının büyük bir kısmı yangından olumsuz etkilendi

Avustralya Ulusal Üniversitesi, yaklaşık 6 ay süresince devam eden ve geçtiğimiz hafta kontrol altına alınan ülke tarihinin en büyük orman yangınlarının, Avustralyalılar üzerindeki etkilerini araştıran bir rapor yayınladı.

Rapor, nüfusu yaklaşık 25 milyon olan ülkede 3 milyon civarında kişinin doğrudan, 15 milyona yakın kişinin de dolaylı olarak yangından etkilediğini ortaya koydu.

Yıllarca yangınların etkileri sürecek

Ülke çapında 3 binden fazla Avustralyalıya ulaşılarak hazırlanan raporu yayımlayan ekibin lideri Profesör Nicholas Biddle, "Neredeyse her Avustralyalıya bu yangınlar dokunmuş ve birçoğumuz yıllarca bunun etkileriyle yaşayacağız." ifadesini kullandı.

11 milyon hektara yakın alan yandı

Yangınlar nedeniyle 33 kişi hayatını kaybetmişti. Toplam 11 milyon hektara yakın alanın ve 3 binden fazla evin kül olduğu yangınlarda, yaklaşık 1.25 milyar hayvanın da telef olduğu açıklanmıştı.

Yorumlar (0)