Avustralya'da 100 bin hektar orman yanıyor

Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletinin kuzeyinde çıkan orman yangınlarında 30 ev tamamen yandı veya ağır hasar gördü.

DÜNYA 09.10.2019, 08:13
Avustralya'da 100 bin hektar orman yanıyor

Avustralya’nın NSW (Yeni Güney Galler) eyaletinin kuzeyinde bulunan Rappville köyü ve Ewingar bölgesindeki orman yangınları devam ediyor. Orman yangınlarında 30 ev tamam yandı veya ağır hasar gördü. Yanan evlerin kullanılmaz hâle geldiği belirtildi.

Orman yangınlarına ilişkin Avustralya Yayın Kurumunda yer alan habere göre yaklaşık 100 bin hektarlık alanda etkili olan orman yangınları en fazla Rappville köyünde hasara sebep oldu.

Yeni Güney Galler'in kuzeyindeki Rappville köyü ve Ewingar bölgesinde 30 evi tamamen yok eden veya ağır hasar veren orman yangınlarının çok sayıda araçla birlikte iş yerlerini ve tarım makinelerini de tahrip ettiği tespit edildi.

Orman yangınların kontrol altına alındığı bölgelerde hasar tespit ve temizlik çalışmalarına başlanıldı. NSW Kırsal İtfaiye Servisi (RFS) Komiser Yardımcısı Rob Rogers, ‘‘Elektrik hatları kesik, çok sayıda ağaç yıkılmış durumda, yapılacak çok iş var.’’ açıklamasında bulundu.

NSW Kırsal İtfaiye Servisi (RFS) Komiser Yardımcısı Rob Rogers, bölgede yaşayanların geceyi güvenli barınaklarda geçirdiğini ifade ederek, Rappville köyündeki yangınlarda nefes almakta güçlük çeken ve vücutlarının çeşitli yerlerinde küçük yanıklar bulunan vatandaşların ambulanslarla hastanelere götürüldüğünü bildirdi.

Yeni Güney Galler eyaletindeki olağanüstü kuru şartların orman yangınlarını yeniden tehlikeli hâle getirebileceğini anımsatan ve bölgede yaşayanları dikkatli ve tedbirli olmaya çağıran NSW Kırsal İtfaiye Servisi, 30 noktadaki orman yangılarının hâlen sürdüğünü ilan etti.

Yorumlar (0)