Avustralya Başbakanı: Ülkelerinize dönün!

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, ülkede yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını kaynaklı can kaybının 28’e çıkmasından sonra turist ve yabancı öğrencilere "ülkelerinize dönün" çağrısında bulundu.

DÜNYA 03.04.2020, 14:13
Avustralya Başbakanı: Ülkelerinize dönün!

Başbakan Morrison, kabine toplantısının ardından Covid-19’un yayılmasının önüne geçmek için alınan yeni tedbirleri duyurdu.

Hükümet ve ülke olarak salgını yok etmek için verdikleri mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayan Morrison, Avustralya’daki yabancı öğrenci ve turistlere yönelik "ülkelerinize dönün" çağrısı yaptı.

"Eve dönüş zamanınız geldi"

Morrison, salgın esnasında Avustralya’nın kendi vatandaşlarına odaklanması gerektiğini ve yabancılara bakamayacağını kaydederek, "Avustralya’yı iyi zamanlarda ziyaret etmek ne kadar güzel olsa da böyle zamanlarda, bu ülkede ziyaretçiyseniz eve dönüş zamanınız geldi demektir. Avustralya'nın, sahip olduğu ekonomik desteği en üst düzeyde kullanmak için vatandaşlarına ve oturma izni olanlara odaklanması gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Doktor ya da hemşireyseniz kalmalısınız"

Başbakan, kritik becerilere sahip doktor ve hemşire gibi uluslararası ziyaretçilerin ise ülkede kalması gerektiğini ve bu insanların istisna teşkil ettiğini belirtti.

Avustralya’da 500 binden fazla yabancı öğrenci bulunduğu ifade ediliyor.

Can kaybı 28

Covid-19'un yılbaşında ilk kez görülmesinden beri Avustralya’da salgın kaynaklı can kaybı sayısı 28’e yükseldi.

275 bin kişiye yapılan testlerde ise 5 bin 350 kişinin pozitif sonuç verdiği ve 520 kişinin iyileştiği açıklandı.

Yorumlar (0)