Avrupa'nın başkentinde ortalık savaş alanına döndü

Belçika’nın başkenti Brüksel’de güvenlik güçleri, hükümetin uyguladığı Kovid-19 önlemlerini protesto eden gruba sert bir şekilde müdahalede bulundu.

DÜNYA 06.12.2021, 01:26 06.12.2021, 02:40
Avrupa'nın başkentinde ortalık savaş alanına döndü

Ülkede koronavirüs vakalarında meydana gelen yükseliş ve Omicron varyantı sebebiyle hükümet, birkaç gün evvel, salgına karşı alınan tedbirleri sıkılaştırmıştı. Sınırlamaları protesto etmek maksadıyla yüzlerce kişi sokaklara indi. Eylemciler, AB Genel Merkezi’ne doğru yürüdü.

Brüksel sokaklarında sert müdahale

Barışçıl bir şekilde başlayan gösterilerde zaman zaman tansiyon yükselirken, güvenlik güçleri, protestoculara tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla müdahalede bulundu. Başkent sokakları adeta savaş meydanına döndü.

Tedbirler sıkılaştırılıyor

Başbakan Alexander De Croo, geçtiğimiz cuma günü gerçekleştirdiği açıklamada, 26 Kasım tarihinde duyurulan sınırlamalara ek olarak anaokulu ile ilkokulların Noel tatilinden bir hafta evvel kapatılacağını ve ortaokulların ise hibrit eğitime geçeceğini aktarmıştı. 6 Aralık itibarıyla 6 yaşından büyük olan öğrencilerin de maske takacağını açıklayan Croo, 200'ü aşkın kişinin katıldığı etkinliklere yasak getirildiğini ve bahse konu sayının altında katılımcının olduğu etkinlerde ise aşı sertifikası ve maskenin mecburi olacağını dile getirmişti. 

Ülkede 26 Kasım tarihinde duyurulan kararlar da ise bar ve lokanta gibi işletmelerde her masaya en çok 6 kişinin oturmasına müsaade edileceği ve bahse konu işletmelerin gece yarısından evvel kapatılacağı belirtilmişti. Gece kulüplerinin tamamen kapalı olacağı kaydedilmiş, spor karşılaşmalarına ise seyirci alınmayacağı bildirilmişti. 



















Yorumlar (0)