Avrupa ülkesinden yeni adım! Ukrayna için harekete geçtiler

Ülkenin birçok noktasında Rus güçleriyle mücadele eden Ukrayna ordusuna Avrupa’dan bir destek daha geldi. 

DÜNYA 16.07.2022, 08:34 16.07.2022, 17:12
Avrupa ülkesinden yeni adım! Ukrayna için harekete geçtiler

Ukrayna’nın talepleri doğrultusunda harekete geçen Hollanda, İngiltere’de 10 bin Ukraynalı askerin eğitileceğini açıkladı. Konuyla ilgili bir mesaj yayımlayan Hollanda Savunma Bakanlığı, Ukrayna’ya bir kez daha destek mesajı verdi. Yapılan açıklamada 10 bin Ukraynalı askerin yaklaşık 4 hafta boyunca eğitime tabi tutulacağı bildirildi. 

Eğitimler ağustos ayında başlayacak

İngiltere, geçen haftadan bu yana Ukraynalı askerleri kendi topraklarında eğitmeye devam ediyor. İngiliz yetkililer tarafından Ukraynalı askerlere temel askeri eğitimler, ilk yardım faaliyetleri ve hedef alma gibi çeşitli başlıklar altında bilgiler veriliyor. İngiltere tarafından başlatılan eğitimlere Hollanda’nın ağustos ayında katılacağı belirtildi. Gruplar halinde gerçekleştirilecek olan eğitimlere Hollanda donanma personeli de eşlik edecek. 

“Avrupa devletlerinin desteği hayati önem taşıyor”

Alınan karar sonrası açıklamalarda bulunan Hollanda Savunma Bakanı Kajsa Ollongren, Ukrayna’da masum insanların ölmeye devam ettiğini vurgulayarak, “Ukrayna’daki acımasız savaş 6’ncı ayına girmek üzere. Her ne kadar Ruslar biraz yavaşlamış gibi gözükse de Donbas’a ilerleyiş devam ediyor. Ruslara karşı özellikle Avrupa devletlerinin desteği hayati önem taşıyor. Biz de bu konuda sorumluluk bilinci ile Ukrayna ordusuna destek için çalışmalara başlama kararı aldık. Ağustos ayından itibaren İngiltere’de eğitimler vereceğiz” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)