Avrupa ülkesinden Putin değerlendirmesi: “Amaç psikolojik baskı”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yaptığı son açıklamanın ardından Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg yaşanacakları değerlendirerek, Ukrayna’da meydana gelen savaşın derinleştireceğini dile getirdi.

DÜNYA 25.09.2022, 09:16 26.09.2022, 10:24
Avrupa ülkesinden Putin değerlendirmesi: “Amaç psikolojik baskı”

ABD’nin New York şehrinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılım sağlayan Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, burada basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

“Moskova idaresi müzakerelere hazır değil”

Edinilen bilgilere göre, Schallenberg tarafından yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in "askeri kısmı seferberlik" ilanı sonrasında Moskova idaresinin müzakere görüşmeleri için hazır olmadığını net bir şekilde gösterdiğini dile getirdi.

Her iki tarafında müzakerelere yakın durmadığını aktaran Schallenberg, "Ukrayna'da yaşanan savaş ne yazık ki uzun bir süre alacak." dedi.

“Putin’in amacı psikolojik baskı oluşturmak”

Putin’in açıklamalarının bilinçli bir şekilde BM Genel Kurulu’nun gerçekleştiği zamana denk getirildiğine işaret eden Schallenberg, bu şekilde Rus liderin daha fazla ülke üzerinde psikolojik baskı oluşturmayı amaçladığını iddia etti.

Rusya’nın Ukrayna’nın doğu kesimlerine karşı ilhak girişiminin asla kabul edilemeyeceğine dikkat çeken Schallenberg, bu durumun uluslararası toplum tarafından hızlı bir şekilde onaylanacak bir durum olmadığını öne sürdü.

İki tarafında çözüm adına bir şekilde müzakere masasına gelmelerinin sağlanması gerektiğini ifade eden Schallenberg, savaşarak herhangi bir şekilde çözüm elde edilemeyeceğini aktardı.

Ne olmuştu?

21 Eylül Çarşamba günü Rusya Devlet Başkanı Putin Ukrayna'daki savaş sebebiyle kısmı seferberlik ilanı adına gereken kararnameye imza attığını duyurmuş ve Rusya'nın toprak bütünlüğüne gelecek herhangi bir tehlike halinde mevcut bütün yolların kullanılacağını açıklamıştı.

Yorumlar (0)