Avrupa ülkesinde korkutan "sıcaklık" bilançosu! 4 bin 600 kişi öldü!

Avrupa ülkelerinde hava sıcaklıkları ağırlığını hissettiriyor. Avrupa'nın güneybatısındaki İspanya'da aşırı hava sıcaklıkları sebebiyle can kayıpları yaşanıyor. Açıklamaya göre bu yaz, İspanya’da 4 bin 600 kişi aşırı sıcak havalara bağlı olarak hayatını kaybetti.

DÜNYA 26.08.2022, 17:48
Avrupa ülkesinde korkutan "sıcaklık" bilançosu! 4 bin 600 kişi öldü!

Avrupa'nın tamamında olduğu gibi hava sıcaklıkları, İspanya'da da rekor kırdı. Ülkede mayıs ayından bu yana hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üstüne çıkarken, en kurak senelerden biri yaşanıyor.

Sıcaklık yüzde 60 daha çok

Uzmanlar, Devlet Meteoroloji Ajansının verilerine göre mayıs, haziran ve temmuzun geçmiş yıllardaki aynı döneme kıyasla yüzde 60 daha sıcak olduğuna dikkat çekti. Carlos III Sağlık Enstitüsü'nün günlük ölüm takip etme sisteminin verilerinden elde edilen raporda, aşırı sıcaklık sebebiyle ortaya çıkan kayıplar açıklandı.

4 bin 600 ölüm vakası yaşandı

Bu yaz boyunca mayıs-ağustos döneminde aşırı sıcaklara bağlı olmak üzere hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 600'e yükseldi.

Can kaybı sayısı 3 katına çıktı

Enstitüden gelen açıklamada, aşırı sıcakların sebep olduğu bu ölüm sayısının son 5 senenin ortalamasının 3 katına, şu ana kadar rekor kabul edilen, aynı süreçte 2017'de tespit edilen can kayıplarının da 2 katına denk geldiği aktarıldı.

Bu döneme kadar kayıtlara geçen en yüksek sıcaklık

Öte yandan İspanya’nın güneyindeki Kurtuba şehrinin La Rambla ilçesinde 14 Ağustos'ta tespit edilen 47,6 derecelik sıcaklık, İspanya'da şu ana kadar kayıtlara geçen en yüksek sıcaklık olarak açıklandı. Daha önceki hava sıcaklığı rekoru, geçen sene yine aynı gün, 47,4 derece ile La Rambla'nın komşu ilçesi Montoro'da görülmüştü.

Ayrıca, içinde olduğumuz yüzyılda İspanya'da en çok orman yangını da bu yıl görüldü

Yorumlar (0)